Rodi

Open dag Horizon College

De winnaars van de HC Onderwijsprijs. Links Marion Van Gaever en rechts Carla Schouten. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het ROC Horizon College houdt woensdag 13 december een open dag. Op de vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend kunnen bezoekers informatie krijgen over vele mbo-opleidingen.


Maak op de locatie Heerhugowaard bijvoorbeeld kennis met de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra. Met deze mbo-opleiding kun je aan de slag in de weg- en waterbouw. Het bedrijfsleven direct bij het onderwijs betrekken is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Dat gebeurt in de vorm van Het Coachproject. Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven. Een coach uit het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in het leerproces. De student bezoekt het infrabedrijf waar de coach werkt en de coach komt naar de school om een gastles te geven. Op deze manier wordt aansluiting gehouden met dat wat het bedrijfsleven vraagt van een toekomstige werknemer.
Het Coachproject is zo succesvol dat het onlangs de HC Onderwijsprijs heeft ontvangen. Deze prijs heeft het Horizon College in het leven geroepen om onderwijsteams en docenten ruimte te geven om het onderwijs te vernieuwen en te verbeteren. De jury heeft daarbij gekeken of het idee ook toepasbaar is in andere opleidingen waardoor het mbo-onderwijs in de breedte verrijkt wordt. Docent Marion van Gaever heeft het idee van Het Coachproject bedacht. Haar opleidingsmanager Carla Schouten is enorm enthousiast: "Het project passen we nu anderhalf jaar toe in de opleiding Middenkaderfunctionaris Infra. Het is mede tot stand gekomen door Marions goede samenwerking met het bedrijfsleven. Het project maakt de opleiding Infra beter en ook leuker."
Kijk op www.horizoncollege.nl voor meer informatie over deze opleiding. Hier is ook meer informatie te vinden over de open dagen. Woensdag 13 december organiseert ook Infra Bindt, het opleidingencentrum voor de infrabranche waarbij het Horizon College is aangesloten, een open dag in Heerhugowaard. Meer informatie: www.infrabindt.nl.

Artikel geplaatst op zondag 10 december 2017 - 06:00