Rodi

De perfecte match: VrijwilligersNH

VrijwilligersNH brengt partijen bij elkaar via haar matchingsite en helpt geïnteresseerden ook bij het vinden van passende vrijwilligersactiviteiten. (Foto: LeekerweideGroep)

REGIO - VrijwilligersNH is donderdag 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, van start gegaan. VrijwilligersNH brengt partijen bij elkaar via haar matchingsite, maar begeleidt ook bij het kennismakingsgesprek en helpt geïnteresseerden bij het vinden van passende vrijwilligersactiviteiten. Ook ondersteunt zij organisaties door matching, registratie en begeleiding uit handen te nemen. VrijwilligersNH is een initiatief van LeekerweideGroep.


Vrijwilligerswerk neemt een steeds belangrijkere plaats in. Organisaties kunnen bijna niet meer zonder en voor kwetsbare mensen zijn vrijwilligers onmisbaar geworden. Deze mensen moeten gekoesterd worden. Dat doet LeekerweideGroep al met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Maar het moet ook doenlijk blijven voor organisaties. Daarin ziet LeekerweideGroep een opdracht voor VrijwilligersNH. Vanaf mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een eisenpakket voor registratie van het vrijwilligersbestand. Hieraan moet iedere organisatie die met vrijwilligers werkt voldoen. VrijwilligersNH heeft geïnvesteerd in een goed systeem en stelt dit beschikbaar aan andere organisaties. Maar met goed vrijwilligersbeheer is meer gemoeid: goede kennismaking en matching in het begin van het traject, begeleiding erna en of iemand wel op zijn plaats is, zich verder wil ontwikkelen, of eens wat anders wil proberen. Die begeleiding is ook belangrijk. Hierin voorziet VrijwilligersNH. VrijwilligersNH brengt een adequate en veilige registratie samen met goede begeleiding van vrijwilligers. De matchingsite zorgt voor het samenbrengen van geïnteresseerde aspirantvrijwilligers en vrijwilligersvacatures bij organisaties. De begeleiding kunnen organisaties naar believen uitbesteden. Er is een dienstenpakket naar keuze afneembaar.
VrijwilligersNH is op verschillende plekken te vinden. Op www.vrijwilligersnh.nl, Facebook en Instagram. Bedrijven en studenten kunnen een connectie maken op LinkedIn . Mailen kan ook: info@vrijwilligersnh.nl. Telefoon: 0229-576416.

Artikel geplaatst op zondag 10 december 2017 - 06:00