Rodi

Runnersworld loopt voorop met uniek analyse-apparaat
De schoen maakt het verschil

Terwijl Jeffrey in tempo op de band loopt, maakt Louis Dam een messcherpe analyse. (Foto: John Bontje)

HOORN - Hardloopexpert Runnersworld, met zaken in Hoorn en Purmerend, introduceerde onlangs een nieuw analysesysteem waarmee een messcherpe loopanalyse gemaakt kan worden. Van beginnend tot (ver)gevorderd wedstrijdloper weet in een tijdsbestek van amper 20 minuten een op maat gesneden analyse van belangrijke gegevens zoals: hoe staan je voeten, hoe loop je, hoe zet je af en hoe kunnen eventuele klachten het hoofd worden geboden? Daarnaast wordt de lengte, leeftijd en het gewicht gemeten. Kortom, Runnersworld is in staat om een uitgebreide en persoonlijke anamnese te maken.
Het is geen toeval dat Erna Redecker en Danny Pormes, de eigenaren van beide winkels, het vernuftige analyse-apparaat hebben aangeschaft. Immers, de speciaalzaken staan bekend als dé adressen waar professioneel advies voor goed schoeisel en de juiste kleding vanzelfsprekend zijn. “Bij ons werken louter mensen met een topsportachtergrond”, vertelt Vincent Bruins. De voormalig triatleet werkt, evenals zijn college Louis Dam, om toerbeurt in Hoorn en Purmerend. “Vanuit onze sportachtergrond hebben we ook allemaal een logische grote passie voor hardlopen. Dat moet ook wel, want zonder dat is het niet te doen”, gaat Bruins verder.

Groter loopplezier

Een schoen maakt het verschil, luidt het credo bij Runnersworld. “Mensen lopen op zo verschillende manieren. Als je alleen al kijkt naar de stand van voet, zie je de grote verschillen. Het is geweldig om al onze klanten op een gedegen manier van advies te voorzien voor wat betreft het juiste schoeisel. Het scheelt namelijk nogal of je een makkelijke hardloper bent of dat je juist blessuregevoelig bent. De keuze van de juiste hardloopschoen is van groot belang. Het vergroot namelijk je loopplezier, het helpt blessures voorkomen en het verbetert bovendien je sportprestaties”, stelt Bruins.
Samenwerking

Runnersworld Hoorn en Purmerend werken nauw samen met verschillende fysiotherapie-praktijken, sportmasseurs en podologen. “Die samenwerking juichen we enorm toe. Het gaat tenslotte om het welzijn van de hardloper. Mocht het nodig zijn, sturen we de beelden die aan de hand van de analyse gemaakt zijn, door naar hen. Het is in alle opzichten een win-win situatie”.
Als je een loopanalyse wilt maken, loop dan gerust binnen bij Runnersworld in Hoorn (Grote Noord 8A).

Artikel geplaatst op zaterdag 06 januari 2018 - 11:11