Rodi

Martha Flora: gespecialiseerde dementiezorg

De huizen van Martha Flora zijn op mooie locaties door heel Nederland te vinden, ook in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Waar gaat het om als iemand vanwege dementie niet meer thuis kan wonen? En waar moet je op letten bij het maken van een goede keuze? Een zeer ingewikkeld probleem waar iemand in de regel geen ervaring mee heeft. Hier volgt een leidraad.


Ten eerste wil je er zeker van zijn dat je geliefde gespecialiseerde dementiezorg krijgt. Je wilt daarbij zeker weten dat hij of zij tot aan het levenseinde op dezelfde plek kan wonen. Je zoekt echte aandacht. Aandacht die verder gaat dan wassen, aankleden, eten, drinken en medicatie geven, en helpen bij naar de wc gaan. Nog iets essentieels: privacy. Zodat je ook alleen kunt zijn met elkaar. Ook voldoende ruimte is erg belangrijk, binnen én buiten. Dus geen statische plek waar iedereen z’n vaste plek heeft, maar een vrije omgeving waar wat te kiezen valt. En dat alles zonder vaste programma’s die plichtmatig worden afgedraaid, maar met passende, afwisselende activiteiten. Tot slot wil je als familie totaal ontzorgd worden, zodat je niet de hele tijd bezig bent met de administratie en allerlei verplichtingen om de zorg mogelijk te maken.
Dat alles is te vinden bij Martha Flora. Het zorgconcept is voortgekomen uit de persoonlijke ervaringen van oprichter Marco Ouwehand. Hij durft in alle bescheidenheid te stellen dat Martha Flora de beste dementiezorg geeft die er te vinden is. Zijn vader woont er niet voor niets. De huizen van Martha Flora zijn op mooie locaties door heel Nederland te vinden, ook in Hoorn. Nieuwsgierig? Bel voor meer informatie of een rondleiding met locatiemanager Janneke Leijden van Amstel via 06-39346365 of kijk op www.marthaflora.nl.

Artikel geplaatst op zondag 21 januari 2018 - 06:00