Rodi

Nieuw: kinderoefentherapie
Mobilito biedt hulp aan kinderen

Spelenderwijs trainen kinderen bij Mobilito kinderoefentherapie. (Foto:aangeleverd)

OOSTERBLOKKER - Mobilito is een jong, innovatief sportcentrum waar training en therapie naast elkaar plaatsvinden. Het in beweging brengen van jong en oud is het doel van het centrum, alsmede het plezier in bewegen.


Kinderoefentherapie Zaanstreek-Noord vestigde zich begin januari in het sportcentrum en door het combineren van diverse specialismen, versterken beide partijen elkaar. Fabian Geerestein is behandelend kinderoefentherapeut: “Wij bezitten de kennis en specialisatie om kinderen van 0 tot 18 jaar goed te begeleiden. Ik benader de kinderen natuurlijk heel anders dan een volwassene. Het mooie is… de kinderen hebben vaak niet eens in de gaten dat ze oefeningen aan het doen zijn. Door spelenderwijs te handelen, middels spelletjes en verhalenelementen, trainen zij de juiste spieren.”
Fabian helpt onder meer kinderen met motorische problemen of met een chronische ziekte en bijvoorbeeld baby’s met een voorkeurshouding of open ruggetje. “Als pasgeborenen het liefste in één houding liggen, kan dat schedelvervorming veroorzaken. Soms komt het voor dat een kind op de basisschool tijdens de gymles niet kan meekomen, omdat hij/zij niet goed kan klimmen, een bal vangen of telkens over zijn eigen voeten struikelt. Denk hierbij ook aan de motoriek van een kind met het Syndroom van Down. En natuurlijk heel belangrijk is de schrijfmotoriek van een basisschoolleerling. Met dit soort problemen kan ik ouders helpen. Ook krijgen kinderen meer zelfvertrouwen als ze zien dat ze groeien in hun ontwikkeling.”
Meer weten over de kinderoefentherapie bij Mobilito? Neem contact op via info@mobilito.nl of bel 0229-247942.
Mobilito, centrum voor sport en fysiotherapie is gevestigd aan Boekert 10 in Oosterblokker.

Artikel geplaatst op woensdag 21 februari 2018 - 12:56