Rodi

Nieuwe directie trekt Karsten Tenten uit de brand

Door de allesverwoestende brand, eerder deze maand, ging het gehele pand van Karsten Tenten verloren. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - De nieuwe directie van Karsten Tenten in Zwaag trekt de tentengigant uit de brand. Letterlijk. Na de allesverwoestende brand eerder deze maand, die het pand in puin en as legde, zetten de kersverse directieleden luttele uren na de brand alweer alles op alles om winkel en atelier zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.


Ze stonden dan ook al even in de startblokken. Het zou een kwestie van maanden zijn voordat Maarten Takken en Marie Jose Takken-Karsten het stokje zouden overdragen aan zoon en schoonzoon Marc Takken en Jan Willem Algra. De brand heeft de overdracht in de hoogste versnelling gezet. Zaterdag 17 maart werd wereldkundig gemaakt dat Karsten Tenten BV doorzet onder een nieuwe directie.

Grote uitdaging

Daarmee staan de kersverse directieleden meteen voor een gigantische uitdaging: het van de de grond af aan heropbouwen van het merk dat de twee generaties voor hen in veertig jaar hebben opgebouwd. Vooralsnog gaat dit hen schijnbaar moeiteloos af: nog geen dag na de brand was er een tijdelijke kantoorruimte geregeld die omgedoopt werd tot Karsten HQ. Van daaruit wordt momenteel hard gewerkt aan de heropening van zowel het atelier van Karsten Tenten als de Karsten Travelstore.
Tijdelijke locatie

Want dat er een nieuw pand komt, dat is zeker. Als het even kan, draaien de naaimachines snel weer. Zij het op een tijdelijke locatie. De winkel- en ateliermanagers zijn momenteel dan ook druk bezig met de herinrichting van het tijdelijke onderkomen. Van naaimachines tot snijtafels en winkelschappen tot kledingrekken, alles wordt opnieuw uitgezocht. Waar en wanneer de winkeldeuren precies weer zullen openen zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt!

Artikel geplaatst op vrijdag 23 maart 2018 - 09:46