Rodi

Karsten Tenten opent tijdelijk onderkomen

Jan Willem Agra in het tijdelijk onderkomen van Karsten Tenten, waar vorige week nog volop werd gewerkt aan de inrichting van het pand. (Foto: Vincent de Vries/RM)

ZWAAG - Nog een paar kleine puntjes op de i en dan kan Karsten Tenten in Zwaag op Hemelvaartsdag de deuren openen van het tijdelijk onderkomen. Na de allesverwoestende brand begin maart, die het pand in puin en as legde, is alles op alles gezet om winkel en atelier weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen. "Na de eerste klap waren we meteen overtuigd: we gaan door!", vertelt mede-directeur Jan Willem Algra.


Niets was er over van het werk dat in veertig jaar was opgebouwd. "De brand ging zó snel; al heel gauw bleek het pand op instorten te staan. Heel heftig natuurlijk, maar na familieberaad besloten we door te gaan én de directie ook meteen te wijzigen." Het zou een kwestie van maanden zijn voordat Maarten Takken en Marie Jose Takken-Karsten het stokje zouden overdragen aan zoon en schoonzoon Marc Takken en Jan Willem Algra. De brand heeft de overdracht in de hoogste versnelling gezet. Daarmee stonden de kersverse directieleden meteen voor een gigantische uitdaging: het van de grond af aan heropbouwen van het merk dat de twee generaties voor hen in veertig jaar hebben opgebouwd. "Het voelde goed om de overdracht nu te doen, met de frisse energie van een jonge generatie. Natuurlijk kwam er wel meteen veel op ons af. Maar ik werk al tien jaar bij Karsten Tenten; ik ben er al zó mee verbonden. Dat scheelt. Dat geldt natuurlijk ook voor Marc én alle andere collega's die hier al jaren werken en waar we volledig op kunnen bouwen. Met z'n allen hebben we de schouders eronder gezet."
Zowel het atelier van Karsten Tenten als de Karsten Travelstore hebben in één grote ruimte een tijdelijk onderkomen gekregen, op nog geen vierhonderd meter afstand van het oude pand. "Het is qua oppervlakte kleiner, maar dat is niet heel duidelijk te merken. We hebben wederom een mooie kampeer- en outdoorwinkel kunnen creëren, met veel sfeer en beleving. Zo staat er een levensgrote boom in het pand, met een koffiehoek erbij zodat mensen daar even lekker onder de boom kunnen zitten. Net alsof je op de camping zit! Die Karsten-sfeer hebben we hier weer helemaal teruggebracht." Karsten Tenten blijft net zo lang in het pand tot het oude gebouw weer volledig opgebouwd is. "Het is de bedoeling dat we op de bestaande locatie gaan herbouwen, al wordt dat nog wel onderzocht. Nu we toch opnieuw beginnen, is het wel zo slim om alle opties te bekijken. Maar het gaat nog zeker anderhalf jaar duren voordat we in een compleet nieuw, eigen pand operationeel zijn." Jan Willem benadrukt dat de familie ontzettend veel steun heeft gehad van vele mensen uit de regio. "Heel veel mensen steken ons een hart onder de riem. Met dit soort gebeurtenissen ontdek je wat eigenlijk de impact is van ons bedrijf op de regio. Dat is mooi om te merken. We zijn dan ook erg blij dat we onze klanten weer kunnen helpen met alles wat ze nodig hebben voor hun kampeervakantie. Voor hen doen we het uiteindelijk!"

Opening

Donderdag 10 mei - Hemelvaartsdag - openen de deuren van het tijdelijk onderkomen aan De Oude Veiling 56 in Zwaag. "Om dat te vieren, geven we van donderdag 10 tot en met donderdag 17 mei twintig procent korting op het hele assortiment (met uitzondering van atelierartikelen, red.). We heten iedereen van harte welkom!" Meer informatie: www.karstentravelstore.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 09 mei 2018 - 06:00