Rodi

Lezing over (levens)testament in Bibliotheek Hoorn

Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan vertelt hoe je kunt voorkomen dat nabestaanden later voor onaangename verrassingen komen te staan. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Een testament is onmisbaar voor iedereen die zijn nalatenschap goed geregeld wil hebben. Tijdens de lezing over het (levens)testament op maandag 11 juni van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliotheek Hoorn vertelt Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan hoe je kunt voorkomen dat nabestaanden later voor onaangename verrassingen komen te staan.


Een bezoekje aan de notaris wordt over het algemeen niet als heel prettig ervaren. Notariële aktes zijn taai van stof en de reden voor het bezoek is in de meeste gevallen ook niet plezierig. Desondanks is zo’n bezoekje vaak wel bittere noodzaak. "Nog te veel mensen denken dat het nalatenschap bij wet goed geregeld is. Dat is helaas niet het geval. Het is gewoonweg onmogelijk om een wet te ontwerpen die op iedere individuele situatie van toepassing is." Aan het woord is Alex van IJsseldijk van Erfrechtplan. Hij geeft lezingen door heel het land over het (levens)testament. "Het valt me keer op keer op dat dit onderwerp veel mensen een ‘ver-van-mijn-bed-show’ is", vertelt hij. "Veel mensen blijken wel degelijk na te denken over 'later', maar maken niet de stap naar een notaris. Met Erfrechtplan willen wij daar verandering in brengen."
Erfrechtplan neemt zijn cliënten als het ware bij de hand. "Thuis aan de keukentafel stellen we een conceptakte op voor een testament en/of een levenstestament. Dat doen we door samen een reeks vragen te beantwoorden over onder andere de gezinssamenstelling en het opgebouwde vermogen. Met die conceptakten kan de klant vervolgens naar de notaris om ze vast te laten stellen. Het voordeel: hij weet waarvoor hij tekent." Tijdens de informatieavond zoomt Alex in op diverse thema’s, zoals erfrechtbelasting, de eigen bijdrage voor zorg en de recente wetswijzigingen. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen.
Aanwezig zijn bij deze informatieavond in de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn? Aanmelden kan via www.erfrectplan.nl. Bellen kan ook: 085-8000100.

Artikel geplaatst op zondag 03 juni 2018 - 06:00