Rodi

Slippers, slecht voor uw voeten?

(Foto: aangeleverd)

REGIO - Bij het dragen van slippers moeten uw tenen klauwen om de slipper aan te houden. Hierdoor gaat u met kleinere passen lopen waardoor uw spieren in uw hele lichaam sneller vermoeid raken. De slipper geeft geen steun aan uw enkel waardoor uw enkel in een afwijkende stand kan gaan staan. Het onnatuurlijk lopen met slippers kan hierdoor leiden tot overbelasting en ontstekingen in het scheenbeen, de achillespees en de voetzool. Ook kan dit knie-, heup- en lage rugklachten veroorzaken.

                     Advertorial

Na langdurig gebruik van slippers ontstaat verkorting van de buigspieren van de tenen met hamertenen als gevolg. Bij klachten is het belangrijk de kennis van een podotherapeut te raadplegen. De podotherapeuten van Praktijk Podotherapie West-Friesland en Groepspraktijk Podotherapie Hoorn zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten in uw voet, knie, heup en rug. Wij behandelen voornamelijk klachten gerelateerd aan voetafwijkingen en functieproblemen.
Na uitgebreid onderzoek wordt in overleg met u een behandelplan gemaakt. Dit behandelplan kan bestaan uit podotherapeutische hulpmiddelen, oefeningen of adviezen. Geconcludeerd kan worden dat veelvuldig gebruik van slippers slecht voor uw voeten is. Wij geven u het volgende algemene advies over het gebruik van slippers:
- Draag slippers maximaal twee uur per dag
- Geen slippers bij lange wandelingen
- Niet gebruiken bij bovengenoemde pijnklachten
- Bij verminderd gevoel in uw voeten nooit slippers of instappers dragen.
Angela Veld, Praktijk Podotherapie West-Friesland en Tineke Scheepers, Groepspraktijk Podotherapie Hoorn. Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 10 juni 2018 - 06:00