Rodi

Zorg dichtbij: in eigen omgeving en via 1.Hoorn

Wie er samen met de eigen omgeving niet uitkomt met een zorg of probleem, kan terecht bij 1.Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De meeste mensen regelen veel zelf in het dagelijks leven: opvoeding, het huishouden, werk, zorgen voor anderen. Toch heeft iemand wel eens advies of ondersteuning nodig. Dan is het logisch om op eigen kracht eerst hulp te vragen in de omgeving. Maar soms heeft ook een vader, buurvrouw of vriend niet het juiste antwoord. Dan kunnen de medewerkers van 1.Hoorn op weg helpen.


Hulp of advies nodig? Dan kunnen familie, vrienden of buren misschien wel helpen. Of collega's. Op eigen kracht kan iemand altijd hulp vragen in de eigen omgeving of in het sociale netwerk. Familieleden, vrienden en buren kunnen ervoor zorgen dat iemand er niet alleen voor staat. In Hoorn en omgeving zijn ook veel vrijwilligers en organisaties actief waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, klusjes in huis, vervoer en gezellige activiteiten.
Wie er samen met de eigen omgeving niet uitkomt met een zorg of probleem, kan terecht bij 1.Hoorn. De medewerkers denken mee over mogelijkheden voor zorg en ondersteuning; dichtbij als het kan en met professionele hulp als het nodig is.
Kijk voor meer informatie op www.hoorn.nl/zorgdichtbij .

Artikel geplaatst op zondag 10 juni 2018 - 06:00