Rodi

De Bourgondiër 'beste terras van West-Friesland'

Thom Sligting aan het werk op het terras van De Bourgondiër. (Foto: Vincent de Vries/RM)

HOORN - Restaurant-Lounge De Bourgondiër aan de Appelhaven in Hoorn heeft het 'beste terras van West-Friesland'. In de Misset Horeca Terras Top 100 staat het Hoornse etablissement met het terras op plek 73. "Hier hebben we keihard voor gewerkt. En dat we met die positie het beste terras van West-Friesland zijn, is een mooie kroon op ons werk", aldus eigenaar Lukas Broekmeulen.

Gasten genieten bij De Bourgondiër op een van de mooiste plekjes van Hoorn van lekker eten. De dinerkaart biedt voor ieder wat wils en ook voor een heerlijke lunch is dit 'the place to be'. En wat te denken van ontspannen loungen op de unieke terrasboot van De Bourgondiër, compleet met lekkere hapjes? De Bourgondiër heeft als een van de weinige restaurants in Hoorn een speciale lounge-kaart. "Gasten maken een keuze uit warme en koude gerechtjes en ondertussen wordt er natuurlijk lekker geborreld. Op onze terrasboot, waar de zon de hele dag schijnt, is het dan goed toeven!" Op het terras is volgens de vakjury van de Misset Horeca Terras Top 100 dus alles dik voor elkaar. "We zorgen dat ons personeel kan rekenen op goede ondersteuning en regelmatig bijscholing krijgt. Op de vele punten die de jury beoordeeld heeft, scoren we erg goed. Een stukje beleving voor onze gasten op het terras; dat vinden we erg belangrijk."
De zogenoemde 'zilte zondagen' van De Bourgondiër komen er binnenkort ook weer aan. "Onze gasten kunnen 22 juli, 5 en 26 augustus genieten van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Dat betekent van 14.00 tot 18.00 uur heerlijk loungen op onze terrasboot met onder andere kreeft van de barbecue en oesters voor 1,50 euro per stuk. Bovendien staat elke keer een ander visgerecht op het menu. En wie liever iets anders uitkiest op onze lunchkaart, kan tijdens de zilte zondagen gerust langskomen. Het is wel verstandig om van tevoren even te reserveren."
Restaurant-Lounge de Bourgondiër is elke dag vanaf 10.00 uur geopend. Ook tijdens de Hoornse kermis is iedereen van harte welkom. Het adres is Appelhaven 26 in Hoorn. Telefoon: 0229-271010. Meer informatie: www.debourgondier-hoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 15 juli 2018 - 06:00