Rodi

'We voegen goed bij elkaar'
Tokoloco Fashion en Zalm Schoenen winkelen in één pand

Van links naar rechts Margret, Richard en Nina. (Foto RM/JB)

OPMEER - Beide bedrijven zijn al aantal jaren een begrip in Opmeer/Spanbroek en omgeving: de een met dames- en herenmode en de ander met schoenen. We hebben 't over Tokoloco Fashion en Zalm Schoenen, twee moderne winkels die met ingang van heden samen in één pand te vinden zijn. De shop-in-shop constructie is voor beide partijen een heuse win-winsituatie want zoals Nina van Tokoloco roept: "We voegen goed bij elkaar!"

"We gaan al een mooie tijd terug, want zowel Richard als wij zijn elf jaar geleden begonnen in Opmeer", meldt Margret die samen met dochter Nina Tololoco Fashion runt. "Onze modewinkel was altijd al gevestigd in ons huidige pand aan de Herenweg 50-A, maar omdat het best een grote oppervlakte heeft, zochten wij naar mogelijkheden om met de overgebleven ruimte iets te doen. Toen we hoorden dat Richard met zijn schoenenwinkel zou verdwijnen uit Opmeer, riepen mijn man Ton, Nina en ik tegen elkaar; 'het zou mooi zijn als Richard met zijn schoenen bij ons introk. Na er even goed over nagedacht te hebben, bleken we er allemaal onwijs zin in te hebben. En het is toch mooi dat Zalm Schoenen voor het dorp behouden blijft?"
Richard Zalm beaamt de woorden van zijn collega-ondernemer met: "We versterken elkaar met onze artikelen. Waar Zalm Schoenen staat voor kwalitatief goede schoenmode tegen betaalbare prijzen, geldt dat voor Tokoloco voor de kleding. We zitten prijstechnisch op dezelfde lijn en voeren allebei een collectie die zich verhoudt in het middensegment."

Kort op de markt

In de compleet gerestylde winkel kan de klant van top tot teen worden gekleed, zonder de deur uit te hoeven. Margret: "Het is zo mooi dat we de aparte winkels open hebben kunnen houden. De klant kan met zijn of haar outfit zo doorlopen naar de afdeling van Richard om er passende schoen bij te vinden en andersom. Makkelijk toch?" Een andere leuke bijkomstigheid is dat zowel Tokoloco als Zalm Schoenen kort op de markt zitten. Oftewel: er komen dagelijks nieuwe artikelen binnen. "Ook daarin vinden we elkaar, evenals de openingstijden die we uiteraard hetzelfde voeren. Die zijn van maandag tot en met vrijdag van half tien tot half zes en op zaterdag van tien tot vijf uur."
Cadeaubon
In verband met het samengaan van de twee ondernemingen geven Tokoloco Fashion en Zalm Schoenen door middel van een lootjesactie in de winkels elk een cadeaubon van €25,- weg. Ook is er voor iedere klant een aardige attentie. Genoeg redenen om eens lekker te shoppen bij Margret, Nina en Richard. Al is het alleen maar om de de nieuwe herfstcollectie te aanschouwen!
Kijk ook op: www.zalmschoenen.nl. www.tokoloco.net of volg de Facebookpagina van beide winkels.

Artikel geplaatst op zaterdag 01 september 2018 - 09:00