Rodi

Vraagbundeling glasvezelinternet West-Friesland begonnen

REGIO - Glasvezelaanbieder FiberNH is begonnen met de vraagbundeling in de buitengebieden van West-Friesland. Wanneer in de komende zes weken minimaal vijftig procent van de elfhonderd adressen zich aanmeldt, kunnen die in de toekomst gaan genieten van snel glasvezelinternet.


In veel buitengebieden van West-Friesland is nu geen snel internet beschikbaar. Eerdere pogingen om de aanleg van glasvezelinternet door de provincie te laten financieren liepen op niets uit. Daarom sloten de gemeenten Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland een samenwerkingsovereenkomst met FiberNH. FiberNH stelde op haar beurt de voorwaarde dat minimaal de helft van de potentiële klanten zich dan ook aan moet melden.
In de vraagbundelingsperiode van 3 september tot 15 oktober kunnen bewoners van adressen in het buitengebied zich aanmelden. Dat kan online op de website van FiberNH, maar ook via het aanmeldformulier dat zij inmiddels in de bus hebben gekregen. Voor bewoners die nog twijfelen worden tijdens de vraagbundeling vier informatieavonden georganiseerd. Ook kunnen zij bij lokale ambassadeurs van het project terecht met al hun vragen.
FiberNH timmert met haar glasvezelinternet inmiddels hard aan de weg in Noord-Holland. Naast de vijf eerder genoemde gemeenten sloten recentelijk ook Alkmaar en Heerhugowaard een samenwerkingsovereenkomst met de glasvezelboer. Daarmee lijkt snel internet, bellen en digitale televisie via glasvezel voor veel buitengebieden in West-Friesland dichterbij dan ooit.
De missie is eenvoudig: vóór uiterlijk 15 oktober een aanmeldpercentage behalen van minimaal vijftig procent. Tijdens de gehele vraagbundeling is het aanmeldpercentage te volgen op de website van FiberNH.

Artikel geplaatst op zondag 02 september 2018 - 06:00