Rodi

‘Volledige oogzorg voor onze klanten’
Pearle Opticiens 25 jaar in Hoornse binnenstad

Martijn Croese: "De slogan 'Pearle. For Happy Eyes' past helemaal bij ons. We maken er elke dag een feestje van!" (Foto: Vincent de Vries/RM)

HOORN - Pearle Opticiens aan het Grote Noord in Hoorn bestaat 23 september precies 25 jaar. En nog steeds staat eigenaar Martijn Croese elke dag met veel plezier voor zijn klanten klaar. “De optiekbranche is het mooiste vak dat er is. Vooral de omgang en het persoonlijke contact met mensen vind ik leuk. Onze klanten zijn vaak klanten voor het leven. Zij zijn dé ambassadeurs van Pearle.”


Martijn was in 1993 net met de optiekopleiding gestart, toen zijn vader - een optometrist - de winkel van Pearle aan het Grote Noord opende. Vanaf het begin af aan stond Martijn, samen met zijn vader en verkoopster Mareille, in de winkel. In de loop der tijd nam hij de taken van zijn vader over, die in 2013 met pensioen ging. “We begonnen met z’n drieën, maar inmiddels staan hier achttien mensen op de loonlijst. We zijn dus flink gegroeid en sinds 2012 heb ik het tweede filiaal in de Huesmolen geopend waar mijn jongere broer Bart bedrijfsleider is. Bovendien hebben we ons ondertussen gespecialiseerd in hoogwaardige oogzorg. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld netvliesproblemen of een hoge oogdruk kunnen vaststellen, allemaal met behulp van de meest moderne apparatuur zoals een OCT-scan. En dat is iets wat ons onderscheidt van andere opticiens. We bieden onze klanten volledige oogzorg en hebben korte lijnen met de oogartsen in West-Friesland. Hierdoor kunnen we snel en efficiënt optreden als dat nodig is. Dat is allemaal mogelijk dankzij ons team van vakbekwaam personeel. Deze mensen staan elke dag voor onze klanten klaar.”
Natuurlijk is in de loop der jaren in de optiekbranche veel veranderd. “De ontwikkelingen gaan heel snel. Brillen worden steeds comfortabeler en we kunnen steeds meer betekenen voor onze klanten. Daarnaast zijn brillen de afgelopen jaren een mode-accessoire geworden, een sieraad voor het gezicht. Het grappige is dat de monturen van 25 jaar geleden weer terugkomen.”
Het filiaal van Pearle in Hoorn is een van de grootste van Nederland. “Daar zijn we natuurlijk best trots op. Onze kracht ligt denk ik in het feit dat we laagdrempelig zijn, een transparante manier van werken hebben en bovenal plezier hebben in ons werk. Dat stralen we uit naar onze klanten. De slogan ‘Pearle for Happy Eyes’ past helemaal bij ons. We maken er elke dag weer een feestje van!”
Zaterdag 29 en zondag 30 september is iedereen van harte welkom in de winkel aan het Grote Noord 111 voor een kopje koffie en wat lekkers. “Ik wil onze klanten heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat zij al 25 jaar in ons hebben.”

Artikel geplaatst op zondag 23 september 2018 - 06:00

Foto's