Rodi

Hielklachten bij kinderen

REGIO - Klaagt een kind over hielklachten? Mogelijk heeft hij of zij problemen met de groeischijf van het hielbeen (Morbus Sever). In de groeifase moet het hielbeen in verschillende richtingen groeien. Soms zijn in de onvolgroeide groeischijf onregelmatigheden aanwezig. Druk op het hielbeen bij het stoten van de voet, veel springen of rennen veroorzaakt dan zwelling en pijn rond het hielbeen. Deze klachten kunnen bij één hiel of bij beide hielen voorkomen.


Morbus Sever is te herkennen wanneer het kind niet op blote voeten op de hielen kan lopen zonder pijn. Ook ervaren de meeste kinderen pijn tijdens en na het sporten. Groeischijfproblemen komen vaak voor bij kinderen tussen de zeven en vijftien jaar, vaker bij jongens dan meisjes.
Na uitgebreid onderzoek wordt in overleg een behandelplan voor het kind gemaakt. Dit behandelplan kan bestaan uit podotherapeutische hulpmiddelen, oefeningen of adviezen. In sommige situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht. De podotherapeuten van Praktijk Podotherapie West-Friesland en Groepspraktijk Podotherapie Hoorn zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten in voet, knie, heup en rug. Ook zijn zij gespecialiseerd in de preventieve behandeling van kindervoeten.
Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 07 oktober 2018 - 06:00