Rodi

Kinderkookcafé Westfriesland

Het kinderkookcafé: gezellig, leuk én leerzaam. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Autisme heeft niet alleen impact op het kind zelf, ook op het gezin en de omgeving. Contact maken en vriendschappen sluiten leren kinderen op jonge leeftijd. Dat wordt geoefend, bijgesteld en verder ontwikkeld in iedere ontmoeting met anderen. Maar voor kinderen met autisme is contact maken al moeilijk. Dus hoe oefen en ontwikkel je die kant van jezelf dan?


Woensdag 24 oktober start in West-Friesland een prachtig initiatief. BuroFlo start samen met Autstekend, een organisatie die zich inzet voor kinderen met autisme en AD(H)D, een kinderkookcafé. Het café mag gebruik maken van de keuken van De Perelaar in Zwaag, een locatie van Wilgaerden. Autstekend runt al een kinderkookcafé in Alkmaar. En nu komt het kookcafé ook naar West-Friesland.
In het kinderkookcafé koken of bakken kinderen met autisme in groepsverband onder professionele begeleiding. Koken en bakken is meer dan een gerecht of bijzondere taart maken. Het is samenwerken, overleggen, taken verdelen en iets maken waar je trots op kunt zijn. Begeleiders die snappen hoe de kinderen in elkaar steken, helpen hen daarbij. Samen gaan ze aan de slag. Gezellig, leuk én leerzaam! Elke woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur komt de groep bij elkaar. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
Meedoen? Hiervoor is een verwijzing van de gemeente nodig of een PGB. Ook kinderen die niet uit Hoorn komen, kunnen meedoen. Alle zeven West-Friese gemeentes steunen het initiatief. De ambitie is er om op meer plaatsen in de regio kookcafé’s te openen. Meer weten? Dat kan via BuroFlo: 0229-576357. Aanmelden kan via leekerwijzer@leekerweidegroep.nl.

Artikel geplaatst op zondag 14 oktober 2018 - 06:00