Rodi

Facelift voor dagactiviteitencentrum De Scholekster

Activiteitencentrum De Scholekster in Zwaag richt zich op mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Dagactiviteitencentrum De Scholekster van Esdégé-Reigersdaal is een plaats waar mensen met een niet-aangeboren hersenletsel liefdevol worden opgevangen na een heftige periode van (hersen)letsel of een ongeluk en revalidatie. Een plaats waar je tot rust komt en daarna de stukjes weer bij elkaar raapt voor weer een zinvolle invulling van de dag. Ontdekken wat er nog wel en wat niet meer mogelijk is en dat onder leiding van ervaren begeleiders.


De Scholekster bestaat alweer achttien jaar en ondergaat momenteel een facelift. De maand oktober staat in het teken van verbouwen om in november weer in een mooie nieuwe ruimte te starten met yoga, koken, fitness, muziek, computerkennis, keramiek, tekenen en schilderen. Ook is er op De Scholekster een aanbod voor mensen met afasie. Er is reeds een afasiecontactgroep actief en het is mogelijk om onder leiding van een logopedist en muziekagoog SMTA (speech-music-therapy for aphasia) te volgen. Daarnaast start dit jaar een afasiemuziekgroep waar met name de spraak via muziek wordt gestimuleerd.
De Scholekster is te vinden aan De Oude Veiling 97 in Zwaag. Telefoon: 0229-282673. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.descholekster.st-er.nl.

Artikel geplaatst op zondag 28 oktober 2018 - 06:00