Rodi

“Wij verkopen skiplezier”

(Foto's: Vincent de Vries)

De naam Bouchier wordt door iedereen in West-Friesland, Waterland en ver daarbuiten onmiddellijk gerefereerd aan sport. Guus Bouchier en zijn dochters Leonie en Marloes, alsmede zoon Michel ademen en inhaleren sport. Sinds 2009 is Bouchier gevestigd in Hof van Hoorn aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg in Hoorn. De laatste jaren als onderdeel van de grote keten Sport 2000.
Bedrijf Bouchier Sport 2000 Personen Marloes, Leonie, Michel en Guus

De oorsprong van sportspeciaalzaak Bouchier ligt aan het Grote Noord in Hoorn. Daar begonnen Guus en Frans Bouchier in 1974 een winkel. Later werd deze uitgebreid met een tweede vestiging aan de Nieuwsteeg, met louter campingartikelen. Nadat alles gecentraliseerd was aan het Grote Noord, volgde een soortgelijke winkel aan de Dubbele Buurt in Purmerend. Het was de tijd waarin de familienaam Bouchier gelieerd was aan de organisatie Intersport.
Sinds 2009 centreren de sportieve activiteiten van de familie Bouchier zich in een megawinkel in het bedrijvencentrum Hof van Hoorn aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg. In de tussentijd heeft Guus zijn bedrijf na 30 jaar intensief ondernemen verkocht. Zijn kinderen Marloes, Leonie en Michel hebben onder de naam Bouchier Sport 2000 een nieuwe start gemaakt. En wat voor een start, want de vestiging in Hoorn is de grootste Sport 2000-speciaalzaak van Nederland.

Goed verdeeld


De taken binnen de familie zijn goed verdeeld: Leonie doet de inkooporders en verkoop, Marloes behandelt alle zogeheten regeldingen, Michel is een op en top verkoper en last but not least geeft vader Guus op de achtergrond nog de nodige adviezen.

Snoepwinkel


De winkel, met een oppervlakte van liefst 2.500 vierkante meter, is zeker nú een ware snoepwinkel voor de wintersportliefhebber; niet toevallig de grootste wintersportafdeling van Noord-Holland. Als toekomstig of geroutineerde wintersporter weet je niet wat je meemaakt, zodra je de roltrap naar de eerste verdieping achter je hebt gelaten, voltrekt zich een wintersportparadijs in optima forma aan je netvlies. “Om alles te kunnen tonen, hebben we wel een grote winkel nodig. En soms denken we nog dat de oppervlakte te klein is”, aldus Marloes Bouchier.

Enorme collectie


“Ik kan met trots zeggen dat we uniek zijn op het gebied van wintersport. We hebben een enorme collectie en heel veel keuze. Dat geldt overigens voor alle sporten die we in het assortiment hebben. En onze service wordt hooglijk op prijs gesteld. Dat komt doordat we verder gaan dan alleen het verkopen. Zo bieden we degenen die skischoenen willen gratis voetanalyses aan, zodat de schoenen op maat kunnen worden aangemeten”, gaat ze verder.

Veel vakkennis


Bouchier Sport 2000 herbergt veel vakkennis. Niet alleen op de wintersportafdeling, maar op willekeurig welke afdeling staan medewerkers, in totaal werken bij Bouchier 23 collega’s, met veel kennis en know how. Logisch, dat klanten vanuit Almere, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Purmerend en zelfs vanuit Friesland graag naar Hoorn komen om hun (winter)sportartikelen aan te schaffen.
Volgens Marloes heeft het tv-programma Snow Magazine, waaraan Bouchier sinds vele jaren medewerking verleent, gezorgd voor extra bekendheid in het hele land. “Daar staan wij ook weleens perplex van”, lacht Marloes. De hausse zal sowieso nog tot en met maart blijven. “Het skiseizoen begint goed in november en in februari is de absolute piek”.

Klant centraal


De klant staat centraal, zowel in het helpen en advies geven, maar zeker ook ten aanzien van nazorg. Als er klachten zijn hebben de medewerkers van Bouchier Sport 2000 altijd een luisterend oor en desgewenst een oplossing. Marloes: “We lossen het in goed overleg op”.
Bouchier Sport 2000 mag dan momenteel de logische focus hebben op wintersport, elders in de twee verdiepingen tellende winkel treft de klant alles op het gebied van voetbal, hockey, tennis, in- en outdoor, boksen, running, fitness, wandelen, zwemmen, golf en skaten. Oftewel een totaalpakket aan sport op 2.500 vierkante meter. Waarbij aangetekend dat het niet denkbeeldig is dat de winkel binnen afzienbare tijd flink wordt vergroot.
In 2019 bestaat Bouchier Sport 2000 10 jaar. Dit heuglijke feit zal met de nodige acties worden gevierd.
Bouchier Sport 2000
Doctor C.J.K. van Aalstweg 7-C
1625 NV Hoorn
Tel. 0229 21 56 61
E: info@bouchiersport2000.nl
www.bouchiersc.nl

Artikel geplaatst op zondag 25 november 2018 - 16:29

Foto's