Rodi

Verandering van de stand van een teen

Gaan de tenen verwijden en verandert de stand van een van de tenen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de podotherapeut. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Een verwijde ruimte tussen twee tenen waarbij een teen meer omhoog komt te staan, ontstaat door een degeneratie en verscheuring van het steunweefsel onder de voorvoet. Dit proces kan geleidelijk verlopen, maar ook snel gaan.


Deze aandoening wordt ingedeeld in drie stadia.
Stadium 1: pijnlijk teengewricht, zonder scheefstand. Er is zwelling aan de onderzijde en soms ook aan de bovenzijde te zien. Het teengewricht is niet meer stabiel.
Stadium 2: scheefstand van de teen met zwelling. De scheefstand is nog te corrigeren.
Stadium 3: ontwrichting van de teen. De zwelling verdwijnt. De teen kan alleen nog operatief gecorrigeerd worden.
In de beginperiode (stadium 1 en 2) kan dit gepaard gaan met veel pijn onder de voet en bovenop de wreef. Deze stadia zijn goed door de podotherapeut te behandelen. Deze behandeling bestaat uit het drukvrij leggen van de pijnlijke plek en de teenstand corrigeren. Stadium 3 kan alleen worden verbeterd via chirurgisch ingrijpen. Gaan de tenen verwijden en verandert de stand van een van de tenen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de podotherapeut. Zo kan mogelijk een definitieve standsafwijzing voorkomen worden.
Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 02 december 2018 - 06:00