Rodi

Advertorial
Fysiotherapie Medemblik viert mijlpaal
'Als éénmanspraktijk begonnen en opgebouwd tot een veelzijdige praktijk'

Het team viert het 35 jarig jubileum van Fysiotherapie Medemblik. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK – Fysiotherapie Medemblik werd in eerste instantie overgenomen door Hans van Woerkom, als een éénmanspraktijk op 1 mei 1982 aan de Oude Haven 25. Al snel breidde het team zich uit in een ruimte achter het woonhuis van Hans en Marjan, maar in 1992 werd een nieuw pand naast de oude locatie geopend.


“Daar hebben we mooie jaren gehad”, vertelt Erny Sinke. “Dr. Veldstra, in die tijd orthopeed in het Westfries Gasthuis, kwam elke drie maanden op visite met een pak röntgenfoto’s onder zijn arm om patiënten door te spreken. De praktijk werd ook voor meerdere doeleinden gebruikt, zoals omkleden met het Rondom weekend. Omdat we, naast traditionele fysiotherapie, ons wilden richten op beweeggroepen en individueel oefenen verhuisde de praktijk in 2007 naar Admiraliteitsweg 2C, waar we nu ook gebruik kunnen maken van de fitness van Optisport.”

Specialisaties

Momenteel werken er zeven fysiotherapeuten, een administratief medewerkster (Marjan Doornbosch) en een stagiair bij Fysiotherapie Medemblik. De fysiotherapeuten zijn allen afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, maar omdat er in de fysiotherapie veel specialisaties zijn, hebben ze allemaal aanvullende opleidingen gedaan.
Marlot Laan is Master in de Manuele Therapie en zij begeleidt onder meer de diabetesgroepen.
Rian Kooij is gespecialiseerd in doelgroep training voor COPD en Claudicatio Intermittens (etalagebenen). In kleine groepen wordt wekelijks getraind op de fiets, de loopband en andere toestellen. Ze rondde onlangs de cursus ‘blessurepreventie bij hardlopen’ af en begint binnenkort aan sportrevalidatie.
Ilona van der Molen is handtherapeut en behandelt neurologische klachten, zoals revalidatie na een herseninfarct. Zij geeft twee keer per week Perfect Pilatessen les om het lijf goed in vorm te houden onder deskundige begeleiding.
Jessica Brinks is gespecialiseerd in oncologieklachten, Dry Needling en behandelt ook voetbal- en andere sportblessures. Ook doet zij een deel van de ouderenfitness in Opperdoes.
Hans van Woerkom is naast manueeltherapeut en sportfysiotherapeut ook gespecialiseerd in het behandelen van kaakklachten. Tandartsen verwijzen door maar je kunt ook rechtstreeks afspreken. Daarnaast kun je voor Dry Needling bij Hans terecht.
Erny Sinke is, naast manueeltherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van bekkenklachten en incontinentietraining en behandelt ook zwangerschap gerelateerde bekkenklachten.
Dennis Wormer versterkt het team sinds 23 maart. Hij geeft maandagochtend ouderenfitness in Opperdoes en behandelt ook in Twisk. De rest van de week werkt hij in de praktijk in Medemblik. In september begint Dennis aan de opleiding manuele therapie.
Afspraak maken

Marjan Doornbosch doet al 35 jaar de administratieve zaken en is elke morgen van 09.00 tot 13.00 uur aanwezig. Zij neemt de telefoon aan, regelt alles met de zorgverzekeringen, boekhouding, doet de bestellingen, houdt agenda’s bij en is onmisbaar in het team. Behalve overdag is de praktijk ook twee avonden en op zaterdag geopend.
Toekomst
Hans droomt nog van verbeteren en vergroten: “Wij willen graag de aankomende jaren uitbreiden met een grotere oefenzaal en twee behandelruimtes. Dan zijn we beter in staat om groepen te laten oefenen met persoonlijke begeleiding. Fysiotherapie is een leuk vak. Ik zie steeds andere mensen, jong en oud, allemaal met hun eigen verhaal. Omdat de behandeling ongeveer een halfuur duurt heb ik altijd wel tijd voor een gesprek, dat maakt het boeiend en afwisselend”, besluit Hans.
Meer informatie, kijk op www.fysiotherapiemedemblik.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 18 mei 2017 - 08:00Reacties (0)


Reageer