Rodi

Pijn binnenzijde knie? De podotherapeut kan helpen

Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Pijn aan de binnenkant van de knie is een aandoening die veel voorkomt en diverse oorzaken kan hebben. De pijn kan acuut optreden door een verdraaiing, botsing of val, maar de pijn kan ook constant aanwezig zijn door een chronische klacht.


Bij problemen aan de knie kan iemand het volgende ervaren: pijn en zwelling aan de binnenkant van de knie, instabiele knie, bewegingsbeperking en pijn bij bewegen, ochtendstijfheid en aanhoudende stijve knie, knie zit 'op slot'. Deze problemen in de knie kunnen iemand beperken in het dagelijks leven of tijdens het sporten. De oorzaken van knieklachten zijn bijvoorbeeld overbelasting, een verkeerde knie- of voetstand, een afwijkend looppatroon, verkeerd schoeisel of een letsel. Dit heeft tot gevolg bandletsel (kruisbanden, meniscus, gewrichtsbanden), spier- en pees-overbelasting, kraakbeenirritatie, slijtage en botvliesirritatie. De vele verschillende soorten knieklachten vragen om een juiste diagnose, om een passende behandeling met snel herstel mogelijk te maken.
De podotherapeut kan in veel gevallen helpen. Dit doet de podotherapeut door de oorzaak van de pijnlijke knie te achterhalen en op te heffen. In verschillende situaties wordt samenwerking met andere zorgverleners gezocht. De behandeling van de podotherapeut kan bestaan uit een (schoen)advies, oefeningen, taping of corrigerende zolen. Meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl.

Artikel geplaatst op zondag 04 juni 2017 - 06:00