Rodi

Informatieavond Grutte Pier – De Verzoening

MEDEMBLIK - In Kasteel Radboud vindt vrijdag 1 september vanaf 19.30 uur een informatieavond plaats over De Verzoening, een grote verzoeningsdag in Medemblik ter ter nagedachtenis aan het Beleg van Medemblik in 1517 door de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier.


Zaterdag 23 september vaart een vredesvloot van Friesland naar Medemblik. De vredesvloot is onderdeel van De Verzoening. Na een feestelijke verwelkoming in de haven van Medemblik gaan de deelnemers en belangstellenden in optocht langs historische plekken in de stad. Tijdens deze bonte optocht sluiten steeds meer Medemblikkers aan om uiteindelijk bij Kasteel Radboud te arriveren. Hier wordt een vriendschapsband tussen beide plaatsen op symbolische wijze officieel gemaakt door de burgemeesters van Medemblik en Kimswerd. De dag eindigt met De Nacht van Pier, een kroegentocht in het historische centrum van Medemblik.
Nieuwsgierig geworden? Of een handje meehelpen met de organisatie? Kom dan naar de informatieavond op vrijdag 1 september om 19.30 uur in Kasteel Radboud. Meer informatie: www.peergroup.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 31 augustus 2017 - 06:00Reacties (0)


Reageer