Rodi

Pieterse Prothese Laboratorium gespecialiseerd in kunst- en klikgebitten

Het team van Pieterse Prothese Laboratorium in Nibbixwoud. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - Wie voor een nieuw gebit naar de Ganker 48a in Nibbixwoud gaat, is aan het goede adres. Bij Pieterse Prothese Laboratorium werken tandarts Fred Meijlis en klinisch protheticus Marcel van der Spoel om voor elke cliënt het best mogelijke gebit te maken. Sinds 2000 specialiseren zij zich met het team van Pieterselab in het maken van kunstgebitten en klikgebitten.


Een voordeel van een kunstgebit is dat het los zit. Schoonmaken is een fluitje van een cent. Het loszitten is meteen het grootste nadeel. Een ondergebit zit vaak te los. Iets afbijten met de tanden is moeilijk of zelfs onmogelijk. Ook praten en hard lachen is met een loszittende onderprothese vaak een probleem. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een klikgebit. Het klikgebit is een kunstgebit op implantaten. Een implantaat is een kunstwortel die in de onderkaak geplaatst wordt. De keuze voor een klikgebit is niet alleen afhankelijk van de klachten. Zo zijn ook de algemene gezondheid en de vorm van de kaak van invloed op de mogelijkheid om implantaten aan te brengen. Bij Pieterselab kan tandarts Meijlis vertellen of een klikgebit iets is.
Doordat alle specialisaties bij Pieterselab onder één dak zijn samengebracht, kan een optimaal resultaat worden bereikt. Een klikgebit wordt nu nog voor het grootste deel vergoed door de zorgverzekering. De eigen bijdrage is 350 euro. Deze wordt vergoed als er een aanvullende verzekering is. Het jaarlijkse eigen risico van de zorgverzekering is, zoals voor alle behandelingen, ook hier van toepassing.
Per 2017 zal de eigen bijdrage voor een implantaatgedragen gebitsprothese voor de onderkaak tien procent, en voor de bovenkaak acht procent van de kosten bedragen (tegenover een vaste eigen bijdrage van 125 euro per kaak in 2016). De eigen bijdrage van 25 procent voor een normale gebitsprothese blijft gehandhaafd. Maak voor advies een afspraak bij Pieterselab aan de Ganker 48a in Nibbixwoud. Telefoon: 0229-571959.

Artikel geplaatst op zondag 15 oktober 2017 - 06:00