Rodi

Open dag bij creatief centrum Zwaagdijk-Oost

Kinderen kunnen bij creatief centrum Zwaagdijk-Oost bijvoorbeeld dromenvangers maken. (Foto: aangeleverd)

ZWAAGDIJK-OOST - Maaike, Judith, en Miriam openen zondag 22 oktober de deuren van het creatief centrum Zwaagdijk-Oost. "Op deze open dag laten we van 12.00 tot 16.00 uur zien wat voor leuke cursussen en workshops we hier organiseren", aldus de dames. "We delen deze ruimte met zijn drieën, maar zijn alle drie op een andere manier creatief."


Zo kunnen belangstellenden in de pottenbakkerij onder leiding van Judith Schut op zes elektrische draaischijven leren pottenbakken en glazuren. In deze cursussen kunnen deelnemers vazen, schalen, windlichten en allerlei andere keramieke werkstukken leren maken. Op de open dag is er een groep aan het draaien en is dus live te zien hoe dit in zijn werk gaat.
Miriam Kroonenberg is in het creatief centrum gevestigd met haar bedrijf Fun Fashion Factory. Zij organiseert creatieve kinderworkshops en partijtjes tegen een aantrekkelijke prijs. "Ik vind het belangrijk dat kinderen blijven knutselen'', aldus Miriam. "De kinderworkshops die ik organiseer zijn leuk en hip. We hebben op dit moment sieradenworkshops, zeep gieten en kettingen, dromenvangers en picasso-tas maken. Voor volwassenen hebben we ook een leuk aanbod workshops zoals sieraden, grote dromenvangers, tekst- en wandborden, Ibiza-hoeden en tassen maken. Op de open dag gaan we zeep gieten en zeepkettingen maken. Ook doen we een mini sieradenworkshop. Dit tegen een kleine vergoeding."
Bij 'by Maaike groendecoraties' kunnen volwassenen en kinderen een groencreatie maken in de warme najaarssfeer. Dit met natuurlijke groenproducten, afhankelijk van het seizoen. "Op de open dag maken we kleine groenstukken tegen een minivergoeding." Kortom, voor iedereen is deze dag genoeg te doen! Kom ook langs aan Toernooiveld 1 in Zwaagdijk-Oost.

Artikel geplaatst op woensdag 18 oktober 2017 - 16:30