Rodi

Vitasys lanceert circulaire laptops

Door de circulaire laptops te introduceren, gaat Vitasys voor duurzame IT. Beter voor milieu, planeet en toekomstige generaties. (Foto: aangeleverd)

ZWAAGDIJK-OOST – Automatiseringsbedrijf Vitasys uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk-Oost start als eerste in Nederland per direct met het leveren van circulaire laptops van het merk Circulair Computing. Met de introductie van deze laptops loopt Vitasys voorop in het streven naar duurzame IT.


Circulaire laptops zijn de topproducten uit het assortiment van merken als HP, Lenovo en Dell. Modellen, die een volledig proces van remanufacturing doorlopen. De apparaten kunnen -na een proces van demontage, upgrading en remontage- nog eens negen jaar mee. Vitasys biedt standaard een hoogwaardige omruilgarantie van drie jaar aan op een circulaire laptop.
Met Circular Computing heeft iedereen een duurzaam alternatief, zonder compromis op prestatie of kwaliteit. Wereldwijd worden per jaar 160 miljoen nieuwe laptops geproduceerd en alleen al in Europa worden dagelijks 160.000 laptops weggegooid. Terwijl 70% van alle laptops geschikt is voor hergebruik. Hiermee is de IT-sector wereldwijd verantwoordelijk voor 2% van de totale CO2-uitstoot, een percentage dat de komende jaren alleen nog maar toeneemt, volgens United Nations University. Het resultaat is overconsumptie: hierdoor ontstaan grondstoffentekorten, klimaatverandering, onnodige mijnarbeid, vervuiling en e-waste (elektronisch afval).
Danny Verdonk, manager sustainable development, over Vitasys|2025 ambitie: “Met de introductie van circulaire laptops willen wij de manier waarop IT ingekocht wordt veranderen. Voor onze planeet, voor haar bewoners en voor onze toekomstige generaties.”
Meer weten? Bel Vitasys: 0228-594080.

Artikel geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 - 08:58