Rodi

Beginnerscursus EHBO in Medemblik

(Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Al eens gemakkelijk eerste hulp verleend? Dit najaar wordt de beginnerscursus eerstehulpverlening met reanimatie AED-gebruik en kinder-EHBO door de EHBO-vereniging in Medemblik gegeven. Thuis kan de theorie worden geoefend door E-learning op de computer, vanuit de luie stoel. Daarna zijn er praktijktrainingen in oktober en november op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Medemblik. De eerste praktijkles vindt 2 oktober in samenwerking met de KNRM (reddingsbrigade) plaats. Examen volgens het Oranje Kruis worden eind november of begin december gehouden.


De kosten zijn 180 euro inclusief oefenverband, examen, koffie of thee. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een groot gedeelte) van deze cursus. Iedereen is welkom om mee te doen vanaf zestien jaar. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Marina Korsuize, voorzitter@ehbomedemblik of 06-13548277 (graag tussen 16.00 en 20.00 uur).
Als verenigingen volgend jaar weer zeker willen zijn van het doorgaan van een evenement, is het handig om zelf opgeleide eerstehulpverleners in de vereniging of de organisatie te hebben! EHBO-verenigingen zelf hebben ook behoefte aan gediplomeerde leden om aan de vraag te voldoen, maar kunnen het niet meer garanderen. Graag wil iedereen onze kernen leefbaar houden door leuke activiteiten te ondersteunen, maar vrijwilligers worden al veel ingezet. Deze cursus wordt gezamenlijk gehouden door de EHBO-verenigingen Twisk/Opperdoes, Medemblik, Wognum/Nibbixwoud en Midwoud/Oostwoud/Sijbekarspel/Benningbroek/Abbekerk/Lambertschaag.

Artikel geplaatst op maandag 20 augustus 2018 - 16:11