Rodi

Ondanks probleemvoeten weer aangenaam kunnen lopen

SIJBEKARSPEL - Veel mensen hebben te kampen met lastige voeten. Hallux Valgus, hamertenen, klauwtenen en hielspoor komen veel voor. En niet te vergeten de steeds groter wordende groep mensen met diabetes, reuma of artrose. Ook hiermee wordt het wandelen niet gezelliger. "Vaak hebben mensen geen idee wat goed aangemeten schoenen kunnen betekenen voor een aangename bewegingsvrijheid", aldus Jan van Ede van De Schoenen van Jan. Als voetkundig adviseur en podoloog komt hij op afspraak bij mensen thuis.


In een persoonlijk consult worden de problemen, pijnhistorie en de mogelijkheden besproken. De voeten worden helemaal opgemeten. "Ik werk met speciale semi-orthopedische kwaliteitsschoenen van onder andere ActiFlex, Lucro en Finn Comfort uit Duitsland, Dr. Comfort uit de USA en wandelschoenen van Stadler uit Oostenrijk. Semi-orthopedisch betekent dat het niet om volledig op maat gemaakte schoenen gaat, zoals bij orthopedische schoenmakers. Wat de voordelen zijn? Mijn schoenen hebben speciaal stretch nubuck en/of lycra, zodat de pijnplekken in de voet ontzien worden. Voor diabeten zijn er schoenen die naadloos gevoerd zijn met extra zacht kalfsleer om elke vorm van irritatie te voorkomen, eventueel met verstijfde zool. En soepele schoenen voor gevoelige artrosevoeten. Daarnaast hebben de meeste modellen de mogelijkheid om een podotherapeutische correctie- of steunzool te plaatsen. Het uitgangspunt is dat elke klant de juiste schoen krijgt. In de meeste gevallen is verbetering van het loopcomfort verzekerd, met een sterke reductie van de pijnklachten."
Jan werkt met pasmodellen en als een passend model gevonden is, kan een klant een keuze maken uit verschillende kleuren en uitvoeringen. Het juiste paar wordt besteld en na ongeveer veertien dagen afgeleverd. Dan wordt nogmaals gecheckt of de schoenen goed passen. "Ik ben pas tevreden als de klant tevreden is", besluit Jan.
Last van probleemvoeten? Maak een afspraak met De Schoenen van Jan via 06-51170200 of stuur een mailtje naar jan@janvanede.nl. Kijk voor meer informatie op www.deschoenenvanjan.nl.

Artikel geplaatst op zondag 14 oktober 2018 - 06:00