Rodi

Biologische winkel in Medemblik genomineerd voor award

De biologische winkel van Petra Rustenburg - Liv Eco in Medemblik - is genomineerd voor de Award Duurzame Ondernemer 2018. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK - Eind april dit jaar opende ze haar biologische winkel aan de Nieuwstraat 58 in Medemblik. Nu al is Petra Rustenburg genomineerd voor de Award Duurzame Ondernemer 2018.


"Voor ons is een duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens, dier en milieu de normaalste zaak van de wereld", vertelt Petra. Liv Eco kiest voor een honderd procent biologisch assortiment. Ook koopt zij zoveel mogelijk lokaal in bij biologische boerderijen en telers uit Medemblik en omgeving. Dat scheelt veel onnodige transportkilometers.

Verklein ecologische voetafdruk

Petra Rustenburg doet de suggestie zoveel mogelijk lokaal te eten. "Het zomerseizoen heeft veel te bieden en ook in de winter kunnen we genieten van Nederlandse groenten." Een paar voorbeelden van duurzame bedrijfsvoering zijn onder meer LED-verlichting, dichte koelingen, afval scheiden en klanten enthousiasmeren om samen voor plastic free te gaan. Meer informatie: www.liv-eco.nl.

Artikel geplaatst op maandag 15 oktober 2018 - 11:24