Rodi

Formulierenbrigade Medemblik en Hoorn

Mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren en declaraties kunnen bij de formulierenbrigade terecht. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK / HOORN - In het Huis van Medemblik aan de Dick Ketlaan 1 in Wognum is onlangs een formulierenbrigade geopend. Hier kunnen mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren en declaraties terecht.


In Hoorn is al een tijdje een brigade actief. Wat doen zij precies? Vrijwilligster Christa vertelt: "Wij helpen mensen met vragen over allerlei onderwerpen. Van DigiD-aanvragen tot de inhoud van brieven uitleggen." Wie komen zoal langs bij de formulierenbrigade? "Dat zijn bijvoorbeeld mensen die de officiële taal van brieven of websites moeilijk vinden. En dat zijn er best veel. Het is ook niet zo makkelijk. Zo zien we veel brieven van instanties als het hoogheemraadschap voor kwijtschelding van waterschapsbelasting of inkomensverklaringen. Maar ook veel aanvragen voor studiefinanciering, bijzondere bijstand of een huurwoning. En het is toch wel belangrijk dat een en ander goed ingevuld wordt, omdat er geld mee gemoeid is. Maar ook omdat een goede registratie belangrijk is om dingen geregeld te krijgen. Het is fijn om mensen verder op weg te kunnen helpen. Het zijn voor veel mensen spannende onderwerpen. Er hangt soms ook veel van af."
De formulierenbrigade is elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur te vinden in de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn en elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Huis van Medemblik, Dick Ketlaan 1 in Wognum. De hulp is gratis.

Artikel geplaatst op zondag 28 oktober 2018 - 06:00