Rodi

Van Onzenoort schoenen en accessoires bestaat negentig jaar

Kom eens langs in de ruime en overzichtelijke winkel van Van Onzenoort schoenen in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK – Frans van Onzenoort kwam uit Dordrecht en op aanraden van zijn vrouw startte hij in 1928 op de hoek Oosterhaven/Cromhoutsteeg een schoenenwinkel. Na een paar jaar verhuisde hij van dat keldertje naar het eind van de Bagijnhof.


Ook in de schoenenwereld werd de industriële revolutie geïntroduceerd en rond 1930 werd in de winkel een elektrische machine geplaatst. Een ware vooruitgang. Tijdens de crisisjaren verhuisde de winkel in 1934 naar het huidige pand aan Bagijnhof 36. En samen met zijn vrouw en tien kinderen moesten ze tijdens de Tweede Wereldoorlog hun zaak draaiende houden. Het gekke was dat de drukte alsmaar groter werd.

Tweede generatie

Zoon Gerard ging vanaf 1958 werken in de zaak. Hij was vernieuwend, maar moest na enige tijd in dienst. Zijn vader overleed vrij kort daarna en had Gerard geen andere keus dan om voor zijn moeder en de thuiswonende kinderen te zorgen. Hij kreeg vrijstelling van dienst en was pas 19 jaar.
Gerard nam het stokje een paar jaar later van zijn moeder over en ontwikkelde de schoenenwinkel, het assortiment werd uitgebreid, maar ook de winkel, die na een verbouwing het hele perceel besloeg. En na de koop van het pand ernaast, werd de schoenenwinkel weer verdubbeld. Zonen Richard en Bart kwamen bij hun vader werken. Bart is podoloog, samen met vriendin Linda, en behandelt voetklachten. Richard verzorgt de inkoop van het bloeiende familiebedrijf. Exclusiviteit is daarbij een belangrijk punt en het onderscheiden van andere schoenenzaken. Ook voor een goed advies kan een klant terecht bij Van Onzenoort schoenen en accessoires.
Meer informatie, kijk op www.onzenoort-schoenen.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 22 november 2018 - 09:29