Rodi

Twintig jaar Homeopatisch Centrum Westfriesland

Helen Hensing. Inzetje: Louise Frasi. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Al twintig jaar kunnen mensen uit Opmeer en omstreken terecht bij Homeopatisch Centrum Westfriesland met een diversiteit aan lichamelijke en psychische klachten. "In een tijd waarin ontwikkelingen en onze kijk op gezondheid zeer aan verandering onderhevig zijn, is het noodzaak op de hoogte te blijven, innovatief te zijn en ons aan te passen aan de nieuwe regels en eisen die zorgverzekeraars en zorgvragers aan ons stellen." 'Kwaliteit' is de boodschap die Helen Hensing en Louise Frasi willen uitdragen, maar hoe werkt dat nu in de praktijk?


Homeopathie gaat uit van het feit dat het menselijk lichaam beschikt over een uitstekend zelfgenezend vermogen. Soms werkt dat onvoldoende. "Door ons moderne leven; psychische problemen, stress, tekorten in ons lichaam en allergieën werkt ons immuunsysteem soms niet naar behoren en ontwikkelen we lichamelijke of geestelijke klachten. Dan moeten we de balans herstellen en het immuunsysteem weer optimaliseren." Dat doet het Homeopatisch Centrum door middel van homeopathie, orthomoleculaire therapie, voedings- en leefadviezen. Mensen kunnen voor veel klachten bij Helen aankloppen. "Denk aan chronische klachten als darmproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, depressie/burn-out, hoge bloeddruk of hoog cholesterol en huidklachten. Maar ook voor acute klachten als ontstekingen, griep en blessures. Kinderen zijn ook van harte welkom." In de praktijk ziet Helen veel kinderen met gedragsproblemen als AD(H)D, faalangst, bedplassen, maar ook eczeem en voedselintoleranties. Ook voor baby’s en peuters is homeopathie een zachte en natuurlijke ondersteuning; denk aan klachten na vaccinaties.
"Onze huisdieren hebben een immuunsysteem dat min of meer hetzelfde. Ook zij leven niet meer in hun oorspronkelijke habitat. Met alle gevolgen en aandoeningen van dien. Homeopathie kan ook bij dieren verbazingwekkende verbeteringen geven." Speciaal voor huisdieren is Louise Frasi, dierenhomeopaat, verbonden aan het Homeopatisch Centrum Westfriesland.
De komende maanden organiseert Homeopatisch Centrum Westfriesland een aantal seminars en cursussen: 'voeding als medicijn', 'metabool syndroom' en 'homeopathie EHBO'. Zie de advertentie in deze krant. Kijk voor meer informatie op www.homeopatischcentrum.nl en volg de Facebookpagina. Bel voor een gratis kennismakingsgesprek 0226-355785.

Artikel geplaatst op zondag 05 februari 2017 - 06:00

Foto's