Rodi

Patty op studiereis naar gastvrij Kos

Patty van Reisbureau Opmeer: "Wat een heerlijk Grieks eiland is Kos!" (Foto: aangeleverd)

OPMMER - Patty Wagenaar-Harmes van Reisbureau Opmeer ging onlangs op studiereis naar Kos. "Wat een heerlijk Grieks eiland is Kos! Mooie stranden, leuke bergdorpjes, bijzondere Griekse opgravingen en een ontzettend aardige bevolking. Van alle kanten word je begroet en welkom geheten in de winkels, terrasjes en restaurants."


Met een heerlijk briesje vanuit zee is de kustlijn perfect te verkennen per fiets. Op bijna elke hoek van de straat is een fiets of e-bike te huur vanaf circa vijf euro per dag. Er zijn goed aangelegde fietspaden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het gezellige plaatsje Tigaki voor een stop met een Mythos-biertje aan de mooie stranden. Ga na de fietstocht voor een welverdiende lunch naar restaurant Akrogiali in Psalidi waar de geur van olijfolie, knoflook en de grill met andere kruiden de bezoekers tegemoet komt. "Met een tafeltje aan zee is het genieten van de lokale specialiteiten; heerlijke ‘mezes’ zoals saganaki, dolmades, feta en tzatziki. De rest van het eiland is beter te bezoeken per huurauto. Een dagje naar het idyllische strand Paradise Beach of de ruïnes van Pyli bekijken met een prachtig uitzicht over de kust. Voor de romantiek is het bergdorpje Zia een aanrader. Een diner op het terras met een schitterend uitzicht over het eiland en de ondergaande zon als achtergrond is onvergetelijk. Met prachtige appartementen en hotels voor gezinnen, stellen, jongeren is Kos eigenlijk geschikt voor iedereen."
Wie een aanrader wil voor een appartement of hotel, kan terecht bij Reisbureau Opmeer, Breestraat 38 in Opmeer. Meer informatie: www.reisbureauopmeer.nl.

Artikel geplaatst op zondag 28 mei 2017 - 06:00