Rodi

Schipper viert veertigjarig jubileum

Aankomst jubilaris Schipper en zijn vrouw Jacqueline met de karavaan. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Vincent Schipper werkt veertig jaar bij zijn bedrijf Schipper Kozijnen. Als 17 jarige jongen kwam hij in 1977 in dienst bij de onderneming van zijn vader. Inmiddels is dit uitgegroeid tot één van de grootste kozijnenbedrijven van Nederland.


De Spanbroeker werd vroeg in de ochtend verrast bij zijn huis. Traditiegetrouw bij een veertigjarig jubileum: een uitgebreid champagne-ontbijt met familie en naaste collega’s. In de middag maakte Vincent een ereronde langs bijzondere projecten, die door hem, in zijn huidige rol als projectleider, gerealiseerd zijn. Zo ook aan de Platanenweg in Amsterdam, waar de jubilaris werd opgewacht door zijn drie dochters om hem persoonlijke toe te spreken.
De dag werd afgesloten met de Schipper Karavaan. Hiervoor verzamelden alle montagebussen en vrachtwagens van Schipper Kozijnen bij zijn woning om Vincent naar het hoofdkantoor te begeleiden voor de jubileumreceptie. "Toen ik dit zag, kreeg ik tranen in mijn ogen", zegt de ontroerde Spanbroeker.
Schipper is trots op ‘zijn’ bedrijf. Ook op de samenwerking met De Verbinding bv. Al jaren steunen Vincent en zijn vrouw Jacqueline een dovenschool in Tanzania. Door een vriend kwam hij destijds in contact met de ouders van een dove zoon. Zij maakten zich zorgen over de toekomst van hun kind. Omdat communiceren met horende collega’s moeizaam verliep, was een gewone baan niet voor hem weggelegd. Dit eerste contact leidde tien jaar geleden tot de oprichting van De Verbinding bv, een fabriek in Groningen waar dove vakmensen producten maken voor Schipper Kozijnen. Tot op de dag van vandaag verzorgt het Opmeerse bedrijf een groot deel van de werkgelegenheid van deze bijzondere fabriek.
Bij Schipper Kozijnen zijn inmiddels meer veertigjarige jubilarissen gevierd. Het familiebedrijf vindt het fijn om trouwe medewerkers in het zonnetje te zetten. "We hechten veel waarde aan de loyaliteit van onze medewerkers", zegt algemeen directeur Jurian Tabbers. "Het is voor ons altijd prioriteit om onze mensen te waarderen en voor langere tijd te verbinden aan ons familiebedrijf en daar doen we veel voor."

Artikel geplaatst op dinsdag 01 augustus 2017 - 09:27