Rodi

Tokoloco Fashion al tien jaar begrip in Opmeer

Margret runt Tokoloco Fashion samen met haar dochter Nina. "We zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld." (Foto: Vincent de Vries/RM)

OPMEER - De tijd is omgevlógen voor Ton en Margret van Tokoloco Fashion in Opmeer. Het is alweer tien jaar geleden dat het stel de horecazaak ombouwde tot een prachtige kledingzaak. "Tijdens de jaarmarkt openden we onze deuren", vertelt Margret. "Een stap waar we nooit spijt van hebben gehad. Het was altijd al een wens van mij om een eigen kledingzaak te hebben en in praktijk blijkt dat hartstikke leuk! Niet in de minste plaats omdat we nu zélf de horeca kunnen bezoeken", glimlacht Margret, die de boel runt samen met haar dochter Nina. "Zij is er bijna vanaf het begin bij. We zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld; heerlijk om dit samen met haar te doen!"


In tien jaar is veel veranderd, maar ook veel hetzelfde gebleven. "We voeren nog steeds de meeste merken waar we mee startten. Je bouwt een band op met de mensen die daarachter zitten. Dat is best bijzonder, en prettig natuurlijk! Al hebben we wel afscheid genomen van de duurdere merken. In die tien jaar hebben we ook de crisis meegemaakt. Daarom kozen we voor betaalbare kleding, voor jong en oud. Nog steeds merken we dan mensen graag iets nieuws kopen, maar dat het niet te duur moet zijn." Ook belangrijk vindt Margret dat iedereen bij Tokoloco kan slagen voor een spijkerbroek. "Die zijn er bij ons dan ook van vele merken en in verschillende modellen. Want daar doe je het uiteindelijk voor: mensen verschrikkelijk blij de deur uit zien gaan met een leuk kledingsetje."
Ruim anderhalf jaar terug breidde Tokoloco Fashion uit door het naastgelegen pand bij de winkel te betrekken en te starten met Toko-Koopjes. Hier worden kleding en andere modeaccessoires verkocht van A-merken uit heel Europa, waar een leuk prijskaartje aan hangt. "We zijn blij met deze nieuwe ruimte; vooral omdat de winkel centrumgericht is. Er staan overigens wel ontwikkelingen op stapel, maar daarover later meer..."

Natuurlijk wordt het tienjarig jubileum bij Tokoloco Fashion gevierd! Vanaf de jaarmarkt - 2 september - tot en met 9 september wordt tien procent korting gegeven en ligt voor alle betalende klanten een cadeautje klaar. "Ook hebben we een deel-en-winactie op Facebook waarmee cadeaubonnen zijn te winnen. Tot slot mogen mensen die in de feestweek iets bij ons kopen een lootje invullen; daarmee maken ze kans op een taart! Genoeg redenen dus om gezellig bij ons binnen te wippen!" Adres: Herenweg 50a in Spanbroek. Meer informatie: www.tokoloco.net of kijk op Facebook.

Artikel geplaatst op zondag 27 augustus 2017 - 12:30