Rodi

Schipper Kozijnen scoort grootste order ooit

Mock-up element klaar voor transport. V.l.n.r.: Ernst Wijnands, Jelle de Groot en Jappe Dekker van het Schipper projectteam en directeur Jurian Tabbers. (Foto: aangeleverd)

OPMEER - Met een orderbedrag van ruim zeven miljoen heeft Schipper Kozijnen met het verduurzamingsproject 362 woningen ACA in Utrecht de grootste order ooit in haar bestaan binnengehaald. Afgelopen woensdag is het mock-up-element op de vrachtwagen gehesen om de volgende dag op het werk te worden geplaatst. Het model dient als referentie voor het gehele project.


In het bouwteam met vaste partner en opdrachtgever Hemubo en DOOR architecten, denkt Schipper mee bij de vraagstelling vanuit de woningcorporatie en wordt het project gezamenlijk ontwikkeld. Het element met kunststof kozijnen en gevelbekleding die voldoen aan de hedendaagse brandwerende eisen is samen met Gevelconcept uit ’t Veld opgepakt. Ruim honderd personen zijn straks gelijktijdig op de bouw aan het werk, ieder vanuit zijn eigen specialisme. De montagesnelheid ligt hierdoor op tien woningen per week. De huidige fase is 362 woningen van totaal 1800 woningen. De komende vijf jaar worden ook de overige woningen in verschillende fases uitgevoerd en NOM (Nul op Meter) ready gemaakt. Dat wil zeggen dat de woningen in de toekomst energie neutraal te zijn. Voor Schipper betreft de opdracht meer dan alleen het leveren en monteren van kunststof kozijnen, het is een complete gevelrenovatie.
Omdat het een renovatie in bewoonde situatie is, wordt gewerkt met een gevelvullend element. Dit beperkt de overlast voor de bewoners tot een minimum. Na demontage van de bestaande gevel, wordt met een kraan de gevel direct in een keer dichtgezet. Voor Schipper gaat de renovatie echter veel verder dan het gevelelement. Er wordt rekening gehouden met de wensen van de bewoners. Zo worden de elementen aan de binnenzijde geheel afgewerkt. Ook heeft de bewoner de mogelijkheid rolgordijnen op maat uit te kiezen in de gewenste kleur en uitvoering. Voor Schipper is dit al jaren de strategie op particulier niveau, met eigen winkels in Nederland.

Artikel geplaatst op zondag 15 juli 2018 - 06:00