Rodi

Amerikaanse pick-ups bij General Cars and Parts

Het bedrijf General Cars and Parts herbergt vele Amerikaanse topmodellen. (Foto: aangeleverd)

URSEM - De RAM 1500, model 2019, lijkt zo uit een Transformers-film te komen. Een krachtige, grote en toch fraai vormgegeven 'neus' met daarachter vierhonderd paardenkrachten aan brainpower gebald in een Cummings-turbodieselmotor of V8 Hemi-motor. Toch is deze 'big spender', één van de vele Amerikaanse topmodellen die General Cars and Parts in Ursem herbergt, verrassend stil als de motor is aangezet. American Power verrassend dichtbij in de regio!


De RAM 1500 is een auto met vele technologische snufjes. Denk aan een spiegelverduisteraar om flikkerend zonlicht te dimmen, climate control separaat voor elke passagier, een 360 graden-camera, keyless entry, keyless 'go', stoelventilatie en een pmo-dak. En dan zijn er nog de ‘standaard’ zaken als elektrische spiegels, spiegelverwarming, elektrische ramen, et cetera. "Vanwege de gewichtsverdeling mag hij maximaal 170 kilometer per uur", legt bedrijfseigenaar Coen Bakker uit. "Maar dan moet de achterbak wel beladen zijn, anders gaat het mis." De ultragrote banden zorgen voor extra grip en de achtbaksversnelling maakt dat ondanks de krachtige motor de wagen efficiënt rijdt. Coen toont de achterbak van de RAM 1500. "Geschikt voor de zzp’er of een groter bedrijf om spullen in te vervoeren. Maar wij hebben ook agrariërs als klant, want de vierwielaandrijving is ideaal voor op modderig land. Of advocaten en andere professionals die hun beroep grotendeels zittend uitvoeren. Want met zo’n auto aankomen, betekent met 1-0 voorstaan. De RAM 1500 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een benzine V8 5.7 Hemi en een diesel 6.7 Cumming Turbo. Mensen met zowel een groot als klein rijbewijs mogen deze auto besturen." De laadbak heeft veel praktische voordelen. "Ze kunnen gestoffeerd en overdekt, met een deksel of een verhoogd deksel opgeleverd worden. Zonder zijruiten erin, want anders valt de auto in Nederland onder de wetgeving voor personenwagens, waardoor een aanzienlijk bedrag aan BPM betaald moet worden." General Cars and Parts is gespecialiseerd in USA Cars en officieel importeur voor bijpassende accessoireslijn. Bezoek eens de webshop voor de mogelijkheden. Vrachtcontainers maken ze zelf op maat en exporteren die door een groot deel van Europa. "Wel of niet elektrisch, afsluitbaar via een oprol-, duw-, rek- of liftsysteem; wij kunnen het verzorgen."
General Cars and Parts is te vinden aan Nijverheidsterrein 16 in Ursem. Telefoon: 072-5020103. Meer informatie: www.generalcarsandparts.nl.

Artikel geplaatst op zondag 16 september 2018 - 06:00