Rodi

Schipper Kozijnen slaat eerste paal fabrieksuitbreiding

Burgemeester GertJan Nijpels, Marjolein Schipper (kleindochter van de oprichter en medewerker) en Peter Bleeker (langst werkende medewerker in de fabriek) slaan de eerste paal van de fabrieksuitbreiding. (Foto: Vincent de Vries/RM)

OPMEER - Een bijzondere delegatie onder leiding van Jurian Tabbers (directeur Schipper Kozijnen) en burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer heeft donderdag 18 oktober de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de fabriekshal van Schipper Kozijnen. Om klanten nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn, wordt de kozijnenfabriek in Opmeer met bijna tweeduizend vierkante meter vergroot. Wederom een bijzondere mijlpaal in de bijna vijftigjarige geschiedenis van het Noord-Hollandse familiebedrijf.


Schipper is actief in de woningbouw en de utiliteitsbouw: van renovatie van een enkele woning tot en met nieuwbouw van grootschalige projecten. "De kwaliteit van Schipper zit niet alleen in onze producten, maar zeker ook in onze dienstverlening", zegt directeur Jurian Tabbers. "Waar we bij Schipper echt blij van worden? Als we klanten met een goed advies en een op maat gemaakte oplossing kunnen helpen bij het vergroten van hun wooncomfort." Alle producten van Schipper worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en door de sterke groei is extra fabrieksruimte hard nodig. De ruimte is bestemd voor een nieuwe machine waarmee het productieproces van kozijnen, deuren en schuifpuien verder geautomatiseerd kan worden.
Schipper verwacht bij de aftrap van het jubileumjaar begin 2019 de ruimte in gebruik te nemen. Verder heeft het bedrijf vergevorderde plannen voor de nieuwbouw van een eigen distributiecentrum om tevens het logistieke proces te optimaliseren. Samen met partners uit de omgeving wordt de fabrieksuitbreiding gerealiseerd. Het ontwerp is van Tekenburo Schipper. Van Diepen Dakbedekking uit Opmeer heeft de opdracht aangenomen en bouwt met Klaver Giant en Sixways een duurzame fabriekshal die voldoet aan de BENG-eisen (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) door onder andere het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en hoog rendement aluminium kozijnen.

Artikel geplaatst op donderdag 18 oktober 2018 - 14:00