Rodi

'Iedereen kan leren zwemmen'

Kinderen halen hun zwemdiploma's bij Zwemschool Henk Mol. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Iedereen is welkom bij zwemschool Henk Mol. Hier wordt al ruim 45 jaar zwemles aan kinderen én volwassenen gegeven. Het motto van deze zwemschool is dat iedereen kan leren zwemmen, ook als er extra aandacht of begeleiding nodig is.


Voor Zwemschool Henk Mol is het niet alleen belangrijk dat kinderen hun ABC diploma's behalen, de school vindt het vooral belangrijk dat kinderen en volwassenen plezier krijgen in het zwemmen.
Eigenaar Henk Mol: "Het is belangrijk om kinderen in kleinere groepen te begeleiden en uit te dagen, zodat zij op een speelse manier vaardigheden onder de knie krijgen. Wij geven actief les, dus wij staan zowel op de kant als in het water - voordoen van vaardigheden doet uitdagen om het na te doen - in het water is het ook eenvoudig bijsturen in de bewegingen. Wij bouwen stapsgewijs op naar het behalen van het ABC diploma."
Zwemschool Henk Mol heeft twee zwemlocaties. De beginners en half gevorderden zwemmen in Amsterdam Noord. In Amsterdam Noord heeft de school de beschikking over een klein instructiebad met verstelbare bodem. Doordat het bad klein en overzichtelijk is, kunnen de instructeurs het kind goed sturen en alle bewegingen volgen. Daarnaast zijn de instructeurs ook altijd bij het kind in het water aanwezig om voor te doen wat er van de kinderen verwacht wordt. Zodra het kind technisch goed kan zwemmen en de combinatie van armen en benen beheerst, wordt de stap gemaakt naar het grote bad in Monnickendam. Hier zwemmen alle A gevorderden en B,C vaardigheidszwemmers. In het diepe bad worden de puntjes op de i gezet en gaan de kinderen onder water door een zeil zwemmen, en natuurlijk met kleding aan oefenen. In Monnickendam geeft de zwemschool ook spoedcursussen en hier vindt het afzwemmen plaats. Voor actuele informatie, ook over spoedcursussen, stuur een e-mail naar: info@zwemschoolmol.nl of bel tel.:06-33014438 (bereikbaar tijdens zwemlestijden, zie website). Zwemschool Henk Mol is gevestigd in het Eduard Douwes Dekker Huis aan Schoenerstraat 11 in Amsterdam Noord. De zwemlocatie voor gevorderden en het vaardigheidszwemmen bevindt zich in het Sportfondsenbad Monnickendam aan Wilhelminalaan 54 in Monnickendam.

Artikel geplaatst op maandag 21 november 2016 - 10:12Reacties (0)


Reageer