Rodi

Al vier generaties Dral Fietsen
De service is als vanouds, de verandering aan de fiets is enorm

Hans Dral, Martin de Vries en Rody Hulsing. (Foto: JWvD)

OOSTZAAN/LANDSMEER - 110 jaar geleden opende Dral Fietsen het eerste pand aan het Noordeinde, de overgrootvader van Hans en Pieter, Dirk zag wel brood in die tweewielers. Zoon Gerrit begon een tweede winkel op de Kerkstraat, zijn broer bleef op het Noordeinde. En zo bestaat de leverancier van de echte Oostzaanse fiets al 110 jaar. De vader van Hans en Pieter , Dick, nam later de zaak over en sinds 1987 zwaait Hans met zijn vrouw de scepter over het bedrijf in Oostzaan. Pieter doet hetzelfde in de winkel in Landsmeer sinds 1996.
Alles lijkt in 2017 samen te komen, 110 jarig bestaan, 30 jaar Hans Dral, Ruim 20 jaar Pieter in Landsmeer en werknemer Martin de Vries is dit jaar 25 jaar aan het bedrijf verbonden. Het is dan ook geen wonder dat Dral Fietsen de afgelopen week uitgeroepen is tot de beste Tweewielerwinkel van het jaar 2017 in Noord-Holland. Daarmee is het einde nog niet in zicht, 3 april wordt bekend gemaakt wie de beste Tweewielerwinkel van Nederland is. Daar komen een vakjury en een mysteryshopper aan te pas. Die gaan beoordelen of aan alle essentiële zaken wordt voldaan, zoals het begroeten bij binnenkomst en of het beeldscherm wel aan staat als de winkel geopend is. Een zware beoordeling dus, niet alleen gericht op de tweewieler maar veel verstrekkender.

Ouderwets goed


Dral Fietsen staat bekend om haar uitmuntende service, het persoonlijke contact, de leenfiets en de haal- en brengservice. Iedereen die op een goede fiets rijdt is in de winkel van Dral geweest. Dat zijn niet alleen Oostzaners en Landsmeerders, nee, dat betreft fietsers uit de hele regio en verder. Recreatiefietsers, sportieve hardrijders en natuurlijk tegenwoordig de E-bikers. Voor ieder wat wils en dat betreft niet alleen de tweewieler maar ook alle mogelijke accessoires. En natuurlijk is er de werkplaats waar elk euvel op een adequate manier wordt verholpen. Kortom, iedereen die ooit op een Dralfiets heeft gereden heeft nog nooit een moment geleden.
Dral Fietswinkel is te vinden op de Kerkstraat 192a in Oostzaan en op de Tormentilstraat 2e in Landsmeer. Openingstijden Oostzaan: maandag 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. In Landsmeer is de zaak geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Verdere informatie: www.dralfietsen.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 31 januari 2017 - 12:38