Rodi

Nieuwe schaatsseizoen van start bij IJsclub Centrum

Jeugd op de ijsbaan in Oostzaan. (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Bij IJsclub Centrum in Oostzaan is het nieuwe schaatsseizoen weer volledig gestart. Het hele jaar door is er schaatstraining te volgen met fiets- en skeelertraining, maar nu kunnen de ijzers eindelijk weer uit het vet. De club verzorgt weer jeugd- en recreatieschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. En als het even meezit en Koning Winter ons vorst brengt… dan kan er misschien wel op de eigen baan geschaatst worden.


Het jeugdschaatsen is mogelijk voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Door deze kinderen kan zaterdagochtend geschaatst worden op de buitenbaan van 09.45 tot 10.45 uur. Alle kinderen op zaterdagochtend zullen samen met hun leeftijdsgenoten op de baan zijn, er zullen in totaal zo’n 400 kinderen rijden. Voor kinderen van 13 jaar en ouder zijn er andere trainingsuren. Als de ijsbaan in Oostzaan open is dan worden de lessen en activiteiten op de eigen natuurijsbaan aldaar gehouden.
Recreanten kunnen op de Jaap Edenbaan schaatsen op de zogenaamde toerschaats-uren. Met zo’n abonnement kan iedereen gewoon lekker ontspannen op eigen niveau in een groep schaatsen. Ideaal voor mensen die regelmatig willen schaatsen om voorbereid te zijn op tochten op natuurijs. Het abonnement is een knipkaart die ook op andere tijden is te gebruiken. Heel flexibel dus, want gemakkelijk als het vaste toerschaatsuur een keer niet haalbaar is. Bij het toerschaatsen wordt geen training gegeven, maar de begeleider geeft wel schaats-technische aanwijzingen en maakt een programma. Zo gaat iedereen steeds beter schaatsen, waardoor schaatstochten gemakkelijker, plezieriger èn langer worden. De toerschaatsuren van IJsclub Centrum Oostzaan zijn op maandag en donderdag van 18.20 tot 19.20 uur op de Jaap Edenbaan.
Voor meer informatie IJsclub Centrum Oostzaan, Twiskeweg 97 in Oostzaan, 075 6844216 of www.ijsclub-centrum-oostzaan.nl.

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 13:34