Rodi

(Advertorial)
Elk jaar hetzelfde liedje?
ADZ Sportstudio helpt handje met goede voornemens

OOSTZAAN - De jaarwisseling is een typisch moment waarop we onszelf voornemen om bepaalde dingen in ons leven te veranderen. Een paar kilo afvallen, eindelijk gezonder leven, meer sporten, stoppen met roken, minder stress… Het zijn typische zaken waar we nu aandacht aan besteden. Maar jammer genoeg volgt er op het nuchter worden op 1 januari wat dat betreft vaak een extra ontnuchtering. We zeggen veel, maar doen niets!


Is dit herkenbaar? U bent niet alleen. Volgens onderzoeken blijkt dat maar 13 procent van de goede voornemens worden volgehouden. Een tip: wacht niet te lang met de eerste stap. Als u meer wilt bewegen en iets wilt doen voor uw fitheid en gezondheid, begin dan direct. Pak die telefoon en maak een afspraak. Formuleer - eventueel samen met een trainer - een haalbaar doel en beschrijf dit zo precies mogelijk. Alleen als u met hart en ziel iets wilt veranderen zult u dat vervelende duiveltje met zijn "ach, vandaag is een uitzondering", overwinnen.
Volgens gedragspsychologen duurt het vier weken voordat nieuw gedrag een vaste gewoonte wordt. Onze hersenen hebben deze tijd nodig om een nieuw gedragspatroon te installeren. Dit is ook de periode waarin de meeste goede voornemens het onderspit delven. Gelukkig is niet elke uitzondering een drama. "Geduld is bij verandering van gewoontes een schone zaak en hard nodig. Voor iedereen die dit jaar écht in actie wil komen maakt ADZ Sportstudio het extra gemakkelijk. Met de actie: 'Startklaar' worden alle inwoners van Oostzaan gemotiveerd om de stap naar een actief leven te zetten. Tot en met 14 februari profiteren starters van aantrekkelijke aanbiedingen. Je voordeel loopt op tot wel 85 euro. Start nu met datgene wat je zo lang hebt uitgesteld. Je zult merken hoe je lichaam verandert. Je ervaart al snel het effect van de training en bent trots dat je iets doet voor je meest waardevolle bezit: je lichaam! Dus: pak die telefoon en maak direct een afspraak. Tel.: 075-6844700."

Artikel geplaatst op vrijdag 19 januari 2018 - 09:10