Rodi

De Lekkere Dingen Bakker opent filiaal in Wormer

Lekkere broodjes bij het nieuwe filiaal in Wormer. (Foto: Vincent de Vries/RM)

WORMER - "We moeten nu elke keer naar Zaandam rijden. Wanneer komt er een winkel in Wormer?" Dat zeiden veel klanten steeds volgens De Lekkere Dingen Bakker mede-eigenaar Johan Windhouwer. Hij en zijn broer Remco pikten het duidelijke signaal op en sinds maandag 23 november is het gewenste filiaal in Wormer er in het vernieuwde winkelcentrum Plaszoom. "Inwoners van Wormer kunnen zo nu ook in hun eigen dorp terecht voor het lekkerste brood, banket en gebak, maar ook voor een broodje Surinaamse hete kip of ander belegd broodje", aldus Johan.


"Er was heel veel vraag van mensen die in onze bakkerswinkels in Zaandam komen", legt Johan uit. "Toen projectontwikkelaar Hoorne BV ons vroeg of we interesse hadden om in winkelcentrum Plaszoom een nieuw filiaal te openen, was de beslissing snel gemaakt. Maandag 23 november zijn we opengegaan. Nieuw is dat mensen in Wormer ook even gezellig kunnen uitrusten en wat lekkers eten in onze koffiehoek. Vanaf heden ligt onze winkel vol met Sinterklaaslekkernijen."
Lekker, het zit in de naam van het bedrijf. Johan legt uit waarom dat niet voor niets is. "We werken op ambachtelijke wijze. Ons brood wordt 's nachts gebakken in onze bakkerij in Zaandam. De meeste broodsoorten zijn E-nummer-, geur- en kleurstofvrij, maar toch enorm lekker en lang vers. En onze winkels zijn dan wel modern, maar we werken zo veel mogelijk met de recepten van mijn overgrootvader Jan Windhouwer. Hij startte in 1892 de eerste zaak in Oostzaan. Bekende recepten van mijn overgrootvader zijn de Zaanse duivekater en Opa Windhouwers blanke speculaas."
Johan is ook te spreken over de locatie. "Het winkelcentrum aan de Faunastraat is opnieuw neergezet. We zitten nu met drie verswinkels bij elkaar, dus one-stop shopping voor de klant die voor kwaliteit kiest. Er zijn onder meer een ambachtelijke slager, een Hollandse groenteman, drogist, kapper en Hema te vinden." De Lekkere Dingen Bakker Wormer is maandag tot en met vrijdag geopend tussen 8.00 en 18.00 uur en zaterdag tussen 7.30 en 17.00 uur.

Artikel geplaatst op maandag 23 november 2015 - 10:24