Rodi

Een stukje China in Wormer
'Het mooiste vuurwerk voor de beste prijs'

Vuurwerkfabriek Wormer in Chinese sfeer met op de achtergrond 10 meter toonbank. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Het zijn weer drukke tijden voor Willem Arends. De gepassioneerde vuurwerkspecialist haalt ieder jaar alles uit de kast om zijn winkel in Wormer klaar te maken voor 'de mooiste tijd van het jaar.' Willem: "Vuurwerk is mijn hobby en mijn werk ik geniet er echt van. En ik probeer mijn klanten dezelfde ervaring te geven, van kopen tot veilig afsteken. Al ons vuurwerk is CE gekeurd."


Willem heeft een loods in Wormer die jaarlijks wordt omgetoverd tot een waar vuurwerkwalhalla, Vuurwerkfabriek Wormer. "Helemaal in Chinese sfeer", vertelt Willem trots. "Compleet met lampions, een Chinese luifel en levensgrote foto's van een echte vuurwerkfabriek in China. Stap voor stap laten deze panelen zien hoe vuurwerk wordt gemaakt."

Gratis

Vuurwerk kopen moet volgens Willem leuk zijn. "Ik herinner mij van vroeger dat het een echte familieaangelegenheid is. Gezellig met je vader op stap om vuurwerk te halen. Dit gevoel probeer ik te versterken door bij binnenkomst koffie, thee of limonade te schenken en er staat ook een oliebollenkraam voor de deur." Verder krijgen kinderen gratis kindervuurwerk zoals knalerwten en trekbommetjes "Zelfs als ze niets kopen", voegt Willem toe. "Er moet alleen wel iemand van minimaal 12 jaar mee met geldige legitimatie."
Goedkoop en gezelligheid is het toverwoord bij Vuurwerkfabriek Wormer. Bestellen kan vanaf 50,00 euro, maar dan krijg je er voor 39,95 euro gratis vuurwerk bij. "Powerprijzen tellen bij ons wel gewoon mee. En tijdens de verkoopdagen, 29, 30 en 31 december, mag iedereen bij besteding van honderd euro of meer een draai aan het knalrad geven. Altijd prijs van 5,95 euro tot 17,50 euro. Collega vuurwerkhandelaren hebben acties als twee halen een betalen of zelfs vier halen een betalen. Maar wat moet je met allemaal dezelfde potten", vraagt Willem zich af. "Wij verkopen gewoon per stuk voor een superlage prijs dan kunt u zelf diverse potten uitzoeken. Wij hebben personeel dat iedereen van goed advies kan voorzien.
Razendsnel

Dit kan allemaal omdat Willem met zijn 'vuurwerkfabriek' beschikking heeft over 200 vierkante meter. 50 vierkante meter voor opslag, het maximale waarvoor de gemeente een vergunning afgeeft, en 150 vierkante meter winkeloppervlak. Een ander groot voordeel hiervan is dat alle klanten razendsnel geholpen kunnen worden. "Natuurlijk ontstaan er bij ons ook rijen, maar als we de vier beschikbare kassa's inzetten, zijn die zo weer weg." In totaal beschikt Vuurwerkfabriek Wormer over 10 meter toonbank en daarachter mag tot 500 kilo gestald worden. "Vooral voor het ophalen van de bestellingen is dat natuurlijk super, uw bestelling staat klaar op de door u aangegeven tijd. Maar ook voor de losse verkoop hebben we een prima systeem met zogenaamde bunkerprinters."
Als Willem over zijn vuurwerkwinkel vertelt druipt de passie er vanaf. Dit heeft geresulteerd in diverse diploma's, een zelf samengesteld assortiment, cursussen voor zijn medewerkers en een supergrote winkel met een snel verkoopsysteem. En het leuke is dat de hele familie meedraait in het bedrijf. Nieuwsgierig geworden naar Vuurwerkfabriek Wormer? Neem dan snel een kijkje op www.vuurwerkfabriekwormer.nl en plaats een bestelling in de voorverkoop. Van 19 tot en met 28 december (Kerst uitgezonderd) is ook de winkel dagelijks van 15.00 tot 20.00 uur geopend voor de voorverkoop. Op 29, 30 en 31 vindt de losse verkoop plaats en kunnen de bestellingen worden opgehaald. Kijk voor de exacte tijden op bovengenoemde website. De winkel is gevestigd aan Koetserstraat 28b in Wormer.

Artikel geplaatst op maandag 14 december 2015 - 13:11