Rodi

Betekenisvolle activiteiten voor gastouders

De gastouders die de training hebben gedaan. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Gastouderbureau ’t Kwakersnest in Velserbroek bemiddelt in regio Velsen, Zaanstad en Kennemerland. Gastouders hebben een bijzondere positie binnen de kinderopvang. Zij vangen de gastkinderen op in een huiselijke omgeving en doen dat alleen zonder collega’s. Juist daarom hecht ’t Kwakersnest aan wijkgericht werken en veel contact met de gastouder, want gastouder zijn betekent meer dan alleen even oppassen.


In hun kleinschalige en persoonlijke opvang nemen gastouders een belangrijke rol in bij het opvoeden en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen. ’t Kwakersnest is vorig jaar de uitdaging aangegaan om een passende training aan te bieden voor gastouders. Dit is te lezen in het vakblad de Zone van de VVE methodiek de Activiteit. Waar de ontwikkelde training, ontwikkelingsgericht werken, door de trainers van peuterspeelzalen Velsen in samenwerking met ’t Kwakersnest genoemd wordt als zeer waardevol. ’t Kwakersnest is blij met deze erkenning in het vakblad maar vooral over wat het oplevert voor de gastouders en kinderen. Voor meer informatie kijkt men op de nieuwe website van ’t Kwakersnest, www.kwakersnest.nl.
Op de website kan men zich aanmelden als gastouder en als vraagouder "Ieder kind is uniek en dat stralen wij graag uit", aldus het gastouderbureau. "Wij hebben weer plek in Assendelft , Westzaan en Krommenie."

Artikel geplaatst op donderdag 14 januari 2016 - 11:03