Rodi

Jonger Oranje Talentendagen in Wormer

Lekker voetballen, beter worden, plezier hebben en nieuwe vriendjes maken. (Foto: aangeleverd)

WORMER - SportsGen sportmarketing verzorgt dinsdag 27 en woensdag 28 december, in de Kerstvakantie, de Jonger Oranje Talentendagen Zaal. Dat is een voetbalevenement in de zaal waarbij kinderen een voetbaldag en veel plezier kunnen beleven. De talentendagen worden in samenwerking met Sporthal Wormer en diverse profclubs georganiseerd. De locatie is Sporthal Wormer.


Dinsdag 27 december is de Jonger Oranje Talentendag voor jongens en meisjes die zijn geboren tussen 1999 en 2004. De dag daarna, woensdag 28 december, zijn jongens en meisjes, geboren tussen 2005 en 2011, aan de beurt. Tijdens deze Jonger Oranje Talentendagen draait het om lekker voetballen, beter worden, plezier hebben en nieuwe vriendjes maken. Iedereen die meedoet, speelt een vier tegen viertoernooi. Naast de voetbalervaring maken de deelnemers kans om geselecteerd te worden voor het Jonger Oranje regioteam, dat het vervolgens tegen de andere regio’s opneemt in de grote Jonger Oranje Finals. Dit leidt uiteindelijk tot het spelen van een wedstrijd tegen een Eredivisieclub waarbij weer scouts komen kijken.
De scouts van de verschillende profclubs selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendagen de beste spelers in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar (2011, 2010 en 2009), Onder 11 (2008 en 2007) en Onder 13 (2006 en 2005). Zij gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de Jonger Oranje Finals. In het verleden hebben meer dan honderd kinderen via Jonger Oranje naar eigen zeggen de overstap gemaakt naar een profclub. Sinds 2007 wil Jonger Oranje elke voetballer in Nederland een unieke kans bieden om de scouts van profclubs te overtuigen van hun talent. Meer informatie via: www.jongeroranje.nl. De Jonger Oranje Talentendagen vinden plaats in de Sporthal Wormer aan Spatterstraat 21.
Zaalvoetbal wordt volgens Jonger Oranje steeds belangrijker. In Spanje en Brazilië wordt al in de jeugd in de zaal gespeeld om een betere techniek/balbehandeling te krijgen. Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht geschonken aan zaalvoetbal. Ajax is een aantal jaar geleden begonnen met zaalvoetbal voor de jeugd. Dit is opgezet door voormalig Hoofd Jeugdopleiding Wim Jonk, ook met de bedoeling de jeugd een betere techniek te geven en het idee van het vroegere straatvoetbal terug te laten komen.

Artikel geplaatst op maandag 05 december 2016 - 11:59