Rodi

'Het is nu al een succes'
Theater De Kaasfabriek, hét nieuwe podium voor en van Wormer

Theater de Kaasfabriek wordt komende zaterdag feestelijk geopend. (Foto: RM/VdV/Fotobewerking: RM)

WORMER – De deuren naar de zaal van Theater De Kaasfabriek gaan zaterdag 30 september officieel open. Wormerland heeft hiermee een theaterlocatie met uitstraling gekregen. Vanaf oktober kan iedereen hier terecht voor een compleet avondje uit.

Theatervoorstellingen werden in Wormer voorheen in een school, en later in een kerk gegeven. Beide locaties kwamen te vervallen. Wethouder Elly Fens: "Het was belangrijk dat we in Wormer weer een echte plek zouden krijgen voor theatermakers en -liefhebbers. Naast voorstellingen is het theater een goede locatie waar scholen en toneel- en muziekverenigingen gebruik van kunnen maken."


Internationaal


Voorzitter Wil Nobel: "De plek is ook geschikt als repetitieruimte. We hebben daarvoor een internationaal gezelschap benadert die hier komt oefenen en spelen." Nobel vervolgt lachend: "Ze komen uit een stad en vroegen zich dus af of we hier in het dorp wel een bakker en een slager hebben. Als we die niet hadden gehad dan had het nog niet uitgemaakt, toen ze de ruimte met uitzicht over de weilanden eenmaal hadden gezien, waren ze meteen verliefd."

Theatercafé


Theater De Kaasfabriek is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen de gemeente, Stichting Verenigingsgebouw, Stichting De Kaasfabriek, Café Groos, ondersteund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Naast veel vrijwillige inzet ontvangt het theater een financiële bijdrage van de gemeente, lokale bedrijven en de vrienden van Theater de Kaasfabriek. Het theater bevindt zich aan Dorpsstraat 206, op de bovenverdieping van wat ooit een Kaasfabriek was. Het theater heeft één zaal - met een inrichting dat al een applaus waard is - met een lift die het uitgaan voor iedereen bereikbaar maakt. De zaal beschikt over 110 ruime zitplaatsen, goede faciliteiten en een aparte artiestenruimte.
Met de komst van Café Plus aan de achterzijde van het gebouw kan het bestaande Café worden ge-exploiteert als theatercafé - met vooraf aan elke voorstelling een special menu.

Open huis


Het theaterseizoen begint hier goed, er zijn al voorstellingen uitverkocht. En met de organisatie zit het ook snor: meer dan veertig vrijwilligers werken mee en zetten hun kennis in. Nobel: "Het groepsgevoel is goed, en het enthousiasme groot, het is nu al een succes!" Fens vat samen: "Het is mooi om te zien dat een initiatief van twee enthousiaste inwoners heeft geresulteerd in een mooi nieuw theater, in het bijzonder door de medewerking van betrokken burgers. Fantastisch dat straks ook onze ouderen een avondje uit kunnen in hun eigen dorp!" In Wormer komt jong en oud voorlopig het dorp niet meer uit.
Theater De Kaasfabriek houdt zaterdag 30 september open huis van 15.00 tot 17.00 uur met diverse optredens. Kijk voor meer informatie en het programma op: www.theaterdekaasfabriek.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 20 september 2017 - 15:16