Rodi

Circus Sijm brengt hommage aan 250 jaar circus

Impressie van een voorstelling bij Circus Sijm. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Een circus draaiende houden is anno 2018 geen gemakkelijke opgave. Toch slaagt Alex Sijm er naar eigen zeggen met glans in. "Na een succesvol verblijf in Wormer in april, komt ons internationale gezelschap van artiesten, medewerkers en dieren weer even terug naar de Zaanstreek. Van woensdag 9 tot en met woensdag 16 mei zijn wij in Assendelft, aan station Krommenie-Assendelft te vinden", aldus de circusdirecteur.


"Tijdens de voorstelling rol je van de ene emotie in de andere. De show wordt geopend door de beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens het Circusfestival van Monte Carlo. Hij blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn. Wanneer even later grote zwarte paarden door de piste draven, is zowel jong als oud ontroerd door het unieke samenspel tussen mens en dier. Tijdens de laatste act van de show gaan je nekharen dan weer overeind staan van de spanning. De Italiaan Marco Moressa maakt zich klaar om met zijn kruisboog een pijl af te schieten op een ballon, slechts millimeters verwijderd van het hoofd van zijn vrouw. Je voelt de spanning stijgen en even denk je dat hij niet gaat schieten. Hij spant zijn boog echter op, concentreert zich en… daar zoeft een pijl door de lucht. Recht in de roos!"
Ondertussen staan de Friese paarden buiten in de zon te grazen. "Bij klassiek circus horen natuurlijk paarden", vertelt directeur Alex Sijm. "Dit jaar presenteren we de gloednieuwe show 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass." Dit jaar investeerde Circus Sijm een recordbedrag in de kostuums. Sijm vervolgt: "De kostuums worden gemaakt door gerenommeerde kostuumontwerpers in Amsterdam en Parijs. Het kost natuurlijk veel geld, maar het publiek herkent meteen de kwaliteit."
De voorstelling is woensdag 9 mei om 19.00 uur, donderdag 10 mei om 15.00 uur, vrijdag 11 mei om 15.00 uur, zaterdag 12 mei om 15.00 uur en 19.00 uur, zondag 13 mei om 15.00 uur, dinsdag 15 mei om 19.00 uur woensdag 16 mei om 15.00 uur te zien. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl, betaalt per entreebewijs 14 euro, normaal 17,50 euro, aan de kassa. Dit ongeacht de leeftijd. Kinderen van 0 en 1 jaar kunnen gratis naar binnen. De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van elke voorstelling geopend.

Prijsvraag

Het circus heeft ook nog een prijsvraag: 'Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage?'. Mensen kunnen het juiste antwoord sturen naar: prijsvraag@circussijm.nl. Deze krant verloot vrijkaarten voor Circus Sijm.

Artikel geplaatst op maandag 30 april 2018 - 09:42