Rodi

'Zaanse Golf Club maakt golfen aantrekkelijk'

De baan van de Zaanse Golf Club. (Foto: Zaanse Golf Club)

WIJDEWORMER - De Zaanstreek heeft Zaanse koek, Zaanse mayonaise, Zaanse mosterd, de Zaanse Schans, maar bovenal de Zaanse Golf Club. Vele Zaankanters en misschien wel vele Waterlanders en Amsterdammers weten niet dat er in de Zaanstreek een 18 holes golfbaan is. Deze ligt in Wijdewormer, vlak bij het Plan Kalf, 500 meter verwijderd van het AZ-trainingscomplex en op 15 minuten rijden vanuit Amsterdam.


De leden komen volgens de Zaanse Golf Club uit alle geledingen van de bevolking, met onder andere veel oud-voetballers, tennissers en hockeyers. "Daardoor is er binnen de club een gezellige ongedwongen sfeer zonder poeha of kapsones", aldus de club. "Bovendien is golfen goed voor de gezondheid. Je loopt in de vrije natuur, gebruikt al je spieren en verruimt de geest door de vele sociale contacten. Golf kost helemaal niet veel tijd, want bij ons kun je ook 9 holes lopen. Verder is het niet duur. Onze leden kunnen een mogelijkheid kiezen uit 'lidmaatschap op maat', zoals dat op de website zaansegolfclub.nl vermeld staat."
Ook beginners kunnen prima bij de Zaanse Golf Club terecht. Zij hebben de mogelijkheid om starterslid te worden en een lespakket van de Zaanse Golfschool te volgen. Hier kunnen zij alle basisslagen, zoals lengteslagen, bunkerslagen, chippen, pitchen en putten aanleren en oefenen. Ze worden opgeleid totdat ze vaardig zijn om op een golfbaan te spelen, ofwel baanpermissie krijgen. Het aantal lessen is afhankelijk van de lesprestatie. "En dat allemaal voor 255 euro."
"Het is dus een goede investering om lid te worden van de Zaanse Golf Club, want deze club heeft veel te bieden. Kortom: wij maken golfen aantrekkelijk:
-   Een prachtige golfbaan in de vrije natuur;
-   Keuze uit een rondje 9 of 18 holes;
-   Geen wachttijden;
-   Driving range en andere oefenfaciliteiten;
-   Golfschool;
-   Gezellig clubhuis;
-   Keuze uit verschillende lidmaatschappen."

Artikel geplaatst op donderdag 28 juni 2018 - 14:42