Rodi

Overhemd in of uit je broek? 3 Tips

Draag je een overhemd in de broek of uit de broek? Die vraag kun je jezelf wel eens stellen. Het antwoord is arbitrair. Maar er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden. We geven je drie tips om de vraag “overhemd in of uit de broek” te beantwoorden.


Tip 1: de gelegenheid: Oordeel zelf, één algemeen advies is niet te geven. Stel: je werkt bij een bedrijf waar een niet-formele (casual) look geapprecieerd wordt, dan kun je best met het overhemd uit (over) de broek rondlopen. Maar op de meeste kantoren val je uit de toon. In een zakelijke omgeving is het redelijk normaal om je overhemd netjes in je broek te doen. En twijfel je? Draag dan toch het overhemd in de broek of draag een poloshirt in plaats van een overhemd.


Tip 2: het ontwerp: hoe wijder een overhemd is, hoe meer het bedoeld is om uit de broek te dragen. Extra stof gaat ‘rokken’ en bolt op. Het maakt ook snel dik (of ziet er niet uit). Dit kan slordig over komen. Getailleerde overhemden horen vaker in je broek. Maar dit heeft ook met de lengte te maken: een kort overhemd krijg je soms simpelweg niet in de broek gepropt: laat het dan een beetje over de broek vallen (of koop een langer overhemd).


Tip 3: de vorm: bekijk de vorm van het overhemd. Is het overhemd kort en recht aan de onderkant? Draag dan het overhemd uit de broek. Is het overhemd lang en is de onderkant rond gevormd (in de vorm van een boog of met een lange sleep aan de achterkant)? Draag dan het overhemd in de broek. De extra lengte in de stof is bedoeld om het overhemd in je broek te houden.


Met deze drie tips is de keuze ‘overhemd in of uit je broek’ een stuk makkelijker. Let dus bij het aankoopproces van een overhemd op de gelegenheid, het ontwerp en de vorm. Ben je op zoek naar een overhemd? Kijk dan eens op de website overhemden.com een volledige herenkledingcollectie online.

 

Artikel geplaatst op vrijdag 30 november 2018 - 09:00