Rodi

Kerstpakket Riki voor arme gezinnen

HAARLEM - Het 'Pact voor kinderen in armoede' van Nationaal Fonds Kinderhulp was voor de Riki Stichting aanleiding om dit jaar 2,5 duizend kerstpakketten extra uit te delen aan families in Nederland die dit goed kunnen gebruiken. Ook in Haarlem zullen 150 gezinnen een kerstpakket ontvangen. Humanitas Schuldhulp heeft deze gezinnen hiertoe benaderd en zorgt voor de distributie van de kerstpakketten.
De Riki Stichting organiseert sinds 2007 de grote landelijke Kerstactie. Bij deze Kerstactie bezoeken scholieren van basisscholen en vrijwilligers van de Zonnebloem 16.000 ouderen om hen een kerstpakketje aan te bieden. Het doel van de actie is mensen bij elkaar te brengen. De afgelopen jaren kregen, als onderdeel van de landelijke Kerstactie, ook zo’n tweeduizend families een goedgevuld kerstpakket als extra steuntje in de rug.
Dit jaar besloot de Riki Stichting dit aantal meer dan te verdubbelen en reikt 4,5 duizend kerstpakketten uit. ,,Wij hopen dat onze bijdrage anderen inspireert om ook iets te doen voor deze groep," aldus Ingrid Strating van de Riki Stichting.

Artikel geplaatst op maandag 23 december 2013 - 12:28

Foto's
Reacties (1)


verburg 4 maanden geleden

Goededag !!

Ik zou heel graag willen weten waar ik ons kan aanmelden,,wij zijn een gezin met vier kinderen met verschillende schulde,lopen bij schuldhulpverlening en voedselbank,,dit jaar is het zo erg dat wij het niet in ons macht hebben de kinderen een kerst te biede ,laat staan kadootjes ,,waar kunnen wij terecht voor hulp hierbij ,,op dit moment voelen wij ons waardeloze ouders !ik hoor graag wat de mogenlijkheden zijn..mvg s verburg

Reageer